Economic

Care este prețul mediu al noilor locuințe din Brașov / De ce unitățile locative sunt la mare căutare

Care este prețul mediu al noilor locuințe din Brașov.

Piața locuințelor noi din Brașov a înregistrat în primul trimestru al anului în curs un plus de 12% în ceea ce privește prețul mediu solicitat pe mp util, conform datelor Imobiliare.ro, sintetizate de Romania Property Club. Cererea înregistrează un avans de 5%, iar oferta un plus de 7% în T1 2024, față de T1 2023, nivelul cererii fiind peste cel al ofertei. Astfel, noile locuințe au un preț mediu de 2.053 euro/mp util + TVA în T1 2024

Cu o populație la nivel de județ de 550.000 de locuitori, dintre care aproape 300.000 locuiesc în municipiul Brașov, orașul atrage prin localizarea centrală pe harta României, cumpărători de locuințe din numeroase alte județe ale țării. Rata șomajului este de 2,6% față de nivelul național de 5,4%, iar salariu mediu brut lunar este de 1.370 euro. Brașovul are un număr anual de 20.000 de studenți, printre companiile care își desfășoară activitatea aici numărându-se nume precum: Autoliv, SCHAEFFLER, Preh, Europharm, IBM, Siemens, Atos, sau NTT Data.

Brașovul este destinația turistică principală a României, iar anul trecut a fost inaugurată o investiție importantă: Aeroportul Internațional Ghimbav. Acest proiect semnificativ atrage atenția investitorilor, cu precădere în sectorul hotelier, dar și cel rezidențial. Consultanții locali se așteaptă la extinderea cartierului Bartolomeu către zona Ghimbav. Numeroase ansambluri rezidențiale dar și de închiriere pe termen scurt sunt în curs de autorizare și/sau dezvoltare, alături de stațiuni de lux atât în Brașov cât și Poiana Brașov – Detalii, AICI.

Care este prețul mediu al noilor locuințe din Brașov

În ceea ce privește cererea pentru noile unități locative din primul trimestru al acestui an, apartamentele cu două și trei camere au înregistrat o creștere de 11%, respectiv 6%, în timp ce garsonierele și apartamentele de 4 camere au fost pe minus cu 11% și 3%.

Oferta apartamentelor listate la vânzare este în creștere pentru unitățile cu două, trei și patru camere (10%, 3% și 21%), în timp ce oferta de noi garsoniere este în scădere cu 5% față de T1 2023.

Cele mai mari creșteri de preț sunt pentru garsoniere și apartamentele cu două și trei camere, între 12-14%.

Care este prețul mediu al noilor locuințe din Brașov

„Piața rezidențială din Brașov rămâne extrem de dinamică, cu prețuri medii care le depășesc pe cele din Capitală. Brașovul se distinge între polii regionali de creștere ai României atrăgând o parte din cerere din afara orașului, pe segmentul investitorilor care, de multe ori, aleg exploatarea proprietăților în regim hotelier, unde randamentele sunt în continuare interesante. Pe termen lung, Brașovul are toate atuurile pentru a se consolida și a deveni unul din cele mai importante orașe din România din perspectiva pieței rezidențiale”, a declarat Daniel Crainic, director marketing Imobiliare.ro.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare