Economic

Care este momentul potrivit pentru un credit?

Un credit poate fi soluția pentru acoperirea unor nevoi urgente de finanțare sau pentru proiecte pe termen lung. Momentul potrivit pentru a aplica pentru un împrumut este determinat tocmai de tipul de soluție de care aveți nevoie. În cazul unor intervenții medicale urgente ori a unor reparații care trebuie făcute  la casă, veți avea nevoie cât mai rapid de bani. Dacă vă gândiți la un concediu sau la cumpărarea unei mașini noi, lucrurile pot fi planificate mai din timp și momentul în care decideți să solicitați un credit nu este foarte presant.

În general, cel mai bun moment pentru a contracta un credit este cel pe care îl puteți decide fără nicio presiune. În acest fel vă puteți calcula mai bine nevoile de finanțare, puteți să analizați resursele pe care le aveți pentru a rambursa împrumutul și puteți să studiați ofertele existente pe piață de la instituțiile care acordă credite.

Nevoi de finanțare vs posibilități de rambursare

Finanțarea pe care o doriți trebuie adaptată nu doar la scopul pentru care este folosită, ci și la posibilitățile de rambursare pe care le aveți. Aprobarea unui împrumut este doar un prim pas într-un proces de durată, care se termină doar odată cu achitarea ultimei rate din contractul de credit. Tocmai de aceea, valoarea solicitată trebuie să fie corelată cu posibilitățile lunare de plată a ratelor asumate.

Dacă suma pe care o puteți împrumuta de  la o instituție de creditare este mai mică decât totalul de care aveți nevoie, puteți completa diferența cu economii, dacă dispuneți de o astfel de rezervă, sau cu un ajutor financiar de la rude sau prieteni. Chiar dacă este un efort suplimentar, cel mai important este să aplicați responsabil pentru un credit și să puteți să rambursați la timp și integral suma primită.

Veniturile care sunt luate în calcul pentru un credit diferă de la o instituție financiară la alta. Dacă băncile sunt mai stricte și iau în calcul doar anumite tipuri de venituri certe și recurente, IFN-urile (Instituții Financiare Nebancare) sunt mai flexibile și acordă împrumuturi în baza unei game mai largi de venituri. De asemenea, IFN-urile sunt mai flexibile și în privința limitei de vârstă a solicitantului. Problemele financiare nu țin seama de vârstă, iar pensionarii sunt mai vulnerabili în fața problemelor vieții, în condițiile în care nu au venituri foarte mari.

Timpul de aprobare influențează momentul în care solicitați un credit

Rapiditatea cu care se aprobă o solicitare de credit este un alt criteriu important, care influențează momentul în care decideți să faceți un asemenea pas. Băncile au încă proceduri de analiză a dosarelor solicitanților care pot dura mai multe zile. Pentru cineva care are nevoie urgentă de bani, aceasta nu pare să fie o opțiune realistă.

Soluțiile moderne, care implică tehnologii revoluționare de identificare și de validare a datelor solicitanților în timp real și online permit IFN-urilor să analizeze foarte rapid fiecare solicitare și să aprobe un credit în câteva ore, astfel încât banii să fie disponibili în cel mult 24 de ore.

În funcție de momentul în care aveți nevoie de un credit, analizați oferta de credite IFN sau bancare de pe piață, calculați nivelul ratelor lunare și al dobânzilor, urmând apoi să alegeți cel mai bun produs de creditare pentru nevoile financiare.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
2 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Alin
1 an în urmă

Si eu mai iau credite de la IFN, acum in vara am luat ultima data ca sa cumpar lemne, pfuoa, ce s-a scumpit fata de anul trecut si banca nu a vrut sa-mi dea bani. Dar intai am comparat oferte… Citeşte mai mult »

2 luni în urmă

[…] 70% dintre români și-ar dori acest tip de împrumut, iar peste 60% vor un proces de aplicare mai simplu și mai rapid la accesarea finanțării, […]

Back to top button