Brașovul – pe podium în clasamentul orașelor din România la capitolul standarde de locuit / Un cartier din orașul nostru, în top 10 național
Brașovul – pe podium în clasamentul orașelor din România la capitolul standarde de locuit.
Orașele Sibiu, Brașov și Arad sunt cel mai bine clasate orașe din România, din punctul de vedere al standardelor de locuit, în timp ce la capitolul cartierelor, cel mai bine evaluate sunt: „Băncilor” din Arad, „Valea Aurie” și „Trei Stejari” din Sibiu.
Datele sunt obținute din Vocea Cartierelor, a doua etapă de dezvoltare a indicelui T.R.A.I., realizat de Storia – platforma cu anunțuri imobiliare lansată de OLX cu scopul de a le oferi tuturor celor care sunt în căutarea unei locuințe cele mai relevante opinii despre orașele și cartierele în care urmează să locuiască. Indexul se află în a doua sa etapă de dezvoltare, în care, sub conceptul Vocea Cartierelor le oferă românilor care accesează platforma trai.storia.ro și o evaluare subiectivă a cartierelor și orașelor populare din România, pe baza părerilor obținute de la locuitorii din fiecare zonă selectată.
Brașovul – pe podium în clasamentul orașelor din România la capitolul standarde de locuit
Orașul Sibiu se află pe primul loc în topul Vocea Cartierelor, cu un scor de 76,9 puncte, urmat de Brașov (74,6 puncte), Arad (73,5), Râmnicu-Vâlcea (73,2) și Cluj-Napoca (72,7). De asemenea, cu scoruri apropiate se încadrează în top și Oradea (72,5), Iași (72,3), Târgoviște (71,8), Alba Iulia (71), Timișoara (70,8) – acestea fiind cele 10 orașe care au obținut cele mai mari scoruri din top până în luna martie 2024.
Un cartier din orașul nostru, în top 10 național
Când vine vorba despre topul celor mai bine cotate 10 cartiere, pe primul loc se regăsește cartierul „Băncilor” din Arad, care a înregistrat punctaje foarte bune în special la criteriile: apă curentă, grad general de mulțumire și încălzire. Pe locul al doilea în top este cartierul „Valea Aurie” din Sibiu (84,6), cu punctaje foarte mari la criterii precum apă curentă, sistem alimentare gaze și grad general de mulțumire. Pe următoarele locuri în top se află cartierele „Trei Stejari” (84,4) și „Ștrand” (83,4) din Sibiu și cartierul „Aleea Tudor Neculai” (82,2) din Iași. Cu un scor similar, de 81,8 puncte, se menționează cartierul „Zona Soarelui” din Timișoara, „Copou” din Iași, dar și cartierul „Ștrand II” din Sibiu. Cartierul „Calea Aradului” (81,7) din Oradea se află pe locul 9 în top, urmat pe 10 de cartierul „Răcădău” (81,3 – foto) din Brașov.
Cele mai slab cotate orașe și cartiere din România
Orașul Tulcea se află pe primul loc în topul celor mai slab cotate orașe din România, cu un scor de 61,8 puncte, urmat de Călărași (62,3 puncte), Ploiești (62,8), Alexandria (63,9) și Brăila (64,4). De asemenea, cu un scor similar, de 64,5 puncte, se menționează orașele Slobozia și Deva. Ultimele trei orașe care se regăsesc în acest top sunt Giurgiu (65,6), Constanța (66,3) și Târgu Jiu (66,7).
Când vine vorba despre topul celor mai slab cotate 10 cartiere, pe primul loc se regăsește cartierul „Nufărul 2” din Oradea, cu un scor total de 44,2, indicând cele mai negative evaluări, în special din cauza parcărilor, costului general al vieții și curățeniei. Pe locul al doilea este cartierul „Calea Galați” din Brăila (54,4), care a primit punctaje foarte mici în special la existența pistelor de biciclete, liniște și încălzire. Pe următorul loc în top se regăsește cartierul „2 Moldoveni” (55,1) din Călărași. Următoarele cartiere din ierarhie sunt „23 August” (55,9) din Brăila, „Inel 1” (56,9) și „CET” (56,9) din Constanța, dar și „Crihala Sud” (57,1) din Drobeta-Turnu Severin. Pe ultimele trei locuri, cu același scor, de 57,5 puncte, se regăsesc cartiere precum „Anda” din Constanța, „Mihai Bravu” din Ploiești și „Colentina” din București.
Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.