Brașov. Sesiune de informare „Mentorat România Start-Up Plus”, organizată de Camera de Comerț
Camera de Comerț și Industrie Brașov a organizat, astăzi, la Brașov, sesiunea de informare „Mentorat România Start-Up Plus”.
„În seminarul de astăzi vom sta de vorbă cu câștigătorii concursului de planuri de afaceri din cadrul programului «România Start-Up Plus», implementat de Camera de Comerț și Industrie Brașov. Practic, prin acest program finanțăm 36 de afaceri noi, fiecare afacere generând un număr de minim 2 locuri noi de muncă. Este un program bun, similar programului național «Start-Up Nation», dar spre deosebire de acesta, ați văzut a fost o concurență foarte mare au câștigat firmele care creau 4-5 locuri de muncă. Prin proiectul finanțat de Camera de Comerț și Industrie Brașov au fost eligibile, cu punctaj maxim, firmele care au înființat 2 locuri de muncă”, a declarat Cosmin Roșia, directorul general al CCI Brașov.
De altfel, Camera de Comerț și Industrie Brașov implementează în acest moment patru proiecte.
„Este un program din cele patru pe care le avem în implementare, trei pentru start-up-urile românești sau mai bine spus înființate de persoane cu domiciliul în România și al patrulea program este «Diaspora», unde îi încurajăm pe cei din diaspora să demareze noi afaceri. Este un seminar de informare, va urma o etapă de mentorat în care vom discuta cu fiecare beneficiar condițiile din planul de afaceri să fie îndeplinite, să-și înființeze firma, după care începând din vară să vină prima parte a grantului, respectiv 75% sub formă de avans”, a subliniat oficialul CCI Brașov.
Proiectul „România Start Up Plus” este implementat de CCI Brașov, în parteneriat cu compania Redis Consult SRL, pe o perioadă de 36 de luni, până în 2021, și se derulează la nivelul Regiunii Centru, în județele Alba, Brașov, Covasna, Harghita, Mureș și Sibiu.
Obiectivul general al proiectului constă în dezvoltarea competențelor antreprenoriale bazate pe inovare și dezvoltare durabilă pentru 300 de persoane din Regiunea Centru, în vederea încurajării antreprenoriatului și a ocupării pe cont propriu prin înființarea a 36 de noi întreprinderi cu profil nonagricol în zona urbană și subvenționarea acestora cu aproximativ 33.300 de euro.
La concursul de planuri de afaceri s-au înscris 104 persoane, iar dintre acestea au fost selectate, conform Regulamentului publicat pe site-ul oficial al proiectului, 36 de planuri de afaceri eligibile direct și 15 pe lista de rezervă. Fiecare idee de afacere va fi finanțată prin acordarea unei subvenții de maximum 148.468,05 lei/plan de afaceri, subvenție care face obiectul unei scheme de ajutor de minimis. Valoarea totală a ajutoarelor de minimis acordate în cadrul proiectului este de 5,344 milioane de lei.
Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.