Economic

Brașov. Patru firme din județ au notificat AJOFM pentru preconcedieri colective. Zahăr Bod va disponibiliza 300 de persoane

 

Patru firme din județul Brașov au notificat, în ultimele trei luni, Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Brașov pentru preconcedieri colective.

Cea mai mare concediere va fi operată de Zahăr Bod, care va disponibiliza 300 de persoane. Celelalte companii vor concedia între 10 și 20 de persoane.

„Zahăr Bod urmează să facă disponibilizări. Au venit cu această notă pentru concediere. Am reluat aceste activități de preconcediere, am format grupuri de persoane pentru a le explica procedurile astfel încât acestea să poată veni în cadrul AJOFM pentru a se înregistra și a putea beneficia de măsurile agenției”, a declarat Liliana Dragomir, director executiv al AJOFM Brașov, într-o conferință de presă.

De altfel, AJOFM Brașov vine în sprijinul persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă prin oferirea de prime și stimulente de încadrare.

Astfel, prima de activare se acordă unei persoane care este înregistrată la agenţia pentru ocuparea forţei de muncă în căutarea unui loc de muncă, de cel putin 30 de zile, şomer neindemnizat, și este în cuantum de 1.000 de lei platiți în două tranșe, (500 de lei la angajare şi 500 de lei după primele trei luni de muncă). Persoanele înregistrate ca şomeri la agenţiile pentru ocuparea forţei de muncă şi care se încadrează în muncă, potrivit legii, într-o localitate situată la o distanţă mai mare de 15 km de localitatea în care îşi au domiciliul sau reşedinţa, pot beneficia de o primă de încadrare, neimpozabilă pe o perioadă de 12 luni, (nu mai mult de 55 lei/zi, în funcție de numărul de km parcurși).

Primele de instalare se acordă doar persoanelor care au domiciliul sau reşedinţa ori îşi stabilesc noul domiciliu sau noua reşedinţă în zonele prevăzute în Planul Naţional de Mobilitate. Persoanele înregistrate ca şomeri la agenţiile pentru ocuparea forţei de muncă care se încadrează în muncă, potrivit legii, într-o altă localitate situată la o distanţă mai mare de 50 km faţă de localitatea în care îşi au domiciliul sau reşedinţa şi, ca urmare a acestui fapt, îşi schimbă domiciliul ori îşi stabilesc reşedinţa în localitatea respectivă sau în localităţile învecinate acesteia pot beneficia de o primă de instalare, neimpozabilă, destinată: stimulării încadrării în muncă, asigurării cheltuielilor pentru locuire în noul domiciliu sau noua reşedinţă, şi/sau pentru reîntregirea familiei, după caz.

Prima de relocare reprezintă 75% din suma stabilită în contractul de închiriere, 75% din cheltuielile pentru utilităţi în noul domiciliu sau noua reşedinţă, dar nu mai mult de 900 lei/lună. Beneficiază de prima de relocare persoanele, care ulterior datei înregistrării la agenţiile pentru ocuparea forţei de muncă, se încadrează în muncă, cu normă întreagă, pe o perioadă de cel puţin 12 luni, într-o altă localitate situată la o distanţă mai mare de 50 km faţă de localitatea în care îşi au domiciliul sau reşedinţa şi, ca urmare a acestui fapt, îşi schimbă domiciliul ori îşi stabilesc reşedinţa în localitatea respectivă sau în localităţile învecinate acesteia. De asemenea, se acordă pentru o perioadă de maxim 36 de luni persoanelor ale căror venituri nete lunare realizate de către acestea în situaţia în care sunt persoane singure sau împreună cu familiile acestora nu depăşesc suma de 5.000 lei/lună. În situaţia în care angajatorul sau autorităţile administraţiei publice locale sau centrale asigură locuinţă de serviciu sau suportarea cheltuielilor aferente chiriei din fonduri ale angajatorului sau fonduri publice, prima de relocare nu se acordă.

 


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare