Economic

Brașov. Oportunități de finanțare pentru IMM-uri pentru dezvoltarea activităţilor de comercializare a produselor și serviciilor de piață

 

Întreprinderile mici și mijlocii din județul Brașov pot obține finanțări în cadrul programului pentru dezvoltarea activităților de comercializare a produselor și serviciilor de piață, a anunțat Camera de Comerț și Industrie Brașov.

Programul de dezvoltare și modernizare a activităților de comercializare a produselor și serviciilor de piață stimulează dezvoltarea întreprinderilor mici și mijlocii, prin facilitarea accesului la finanțare, în scopul îmbunătățirii performanțelor economice și tehnice ale acestora, urmărind adaptarea la cerințele determinate de statutul României ca stat membru al Uniunii Europene, prin creșterea nivelului de competitivitate, crearea și menținerea locurilor de muncă, sporirea protecției consumatorilor și securității alimentare.

„S-a lansat programul de modernizare a serviciilor și a activităților de comerț, program gestionat de către Oficiile Județene pentru IMM-uri. Finanțarea nerambursabilă care poate fi obținută de agenții economici este de 250.000 de lei, 90% pondere nerambursabilă, iar suma poate fi alocată pe achiziția de diverse echipamente, pe realizarea de site-uri web, achiziția de echipamente IT, autoutilitare, software, programe informatice ș.a.m.d. În 2018 vor fi practic 200 de beneficiari, beneficiari însemnând firme care au minim un an de activitate și în anul 2017 au înregistrat profit. De asemenea, aceste firme trebuie să aibă un număr de 3 salariați în anul 2017”, a declarat Attila Szekely, șeful Departamentului de Consultanță din cadrul CCI Brașov, într-o conferință de presă.

Beneficiarii eligibili sunt societățile comerciale, IMM, organizate în baza Legii nr. 31/1990, care au ca obiect de activitate comercializarea produselor și serviciilor de piață, au cel puțin un an de la înregistrare în Registrul Comerțului și codul CAEN pentru care solicită finanțare este autorizat cu cel puțin trei luni anterior depunerii cererii de finanțare.

Asistența financiară nerambursabilă maximă este de 250.000 de lei/beneficiar, iar valoarea grantului va reprezenta maxim 90% din valoarea cheltuielilor eligibile ale proiectului. Printre cheltuielile eligibile se numără cele pentru echipamente IT, achiziționarea de electro și motostivuitoare, mobilier, aparatură birotică și sisteme de protecție a valorilor umane și materiale sau cele pentru consultanță pentru întocmirea documentației în vederea obținerii finanțării.

Prin implementarea programului în perioada 2017-2020 se estimează acordarea de ajutor de minimis unui număr de maxim 800 de beneficiari, din care 200 în anul 2018.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button