Economic

Brașov. Întreprinderile mari pot accesa finanțări nerambursabile prin programul „România profesională”

 

Autoritatea de Management pentru Programul Operațional Capital Uman (AM POCU) din cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene a lansat, recent, apelul de proiecte pentru „România profesională – Întreprinderi competitive”, a anunțat Camera de Comerț și Industrie Brașov.

Apelul de proiecte face parte din Axa prioritară 3 „Locuri de muncă pentru toți”, Obiectivul tematic 8, Prioritatea de investiții 8v, Obiectivul specific 3.8 „Creșterea numărului de angajați care beneficiază de instrumente, metode, practici etc. standard de management al resurselor umane și de condiții de lucru îmbunătățite în vederea adaptării activității la dinamica sectoarelor economice cu potențial competitiv identificate conform SNC/domeniilor de specializare inteligentă conform SNCDI”.

Strategia Națională pentru Competitivitate 2015-2020 (SNC) a identificat zece sectoare economice cu potențial competitiv: turism și ecoturism; textile și pielărie; lemn și mobilă; industrii creative; industria auto și componente; tehnologia informației și comunicațiilor; procesarea alimentelor și a băuturilor; sănătate și produse farmaceutice; energie și management de mediu; bioeconomie, biofarmaceutică și biotehnologii.

„În cadrul acestui apel de proiecte sunt vizate două tipuri de activități: organizarea și derularea de programe de formare profesională pentru manageri, respectiv organizarea și derularea de programe de formare profesională pentru angajații din departamentele de resurse umane. Bugetul alocat acestei sesiuni este de 26 milioane de euro, iar valoarea maximă eligibilă a unui proiect este de 150.000 de euro”, a declarat Cosmin Roșia, directorul general al Camerei de Comerț și Industrie Brașov, într-o conferință de presă.

Beneficiarii eligibili sunt angajatorii întreprinderi mari, constituite conform Legii nr. 31/1990. De asemenea, sunt eligibili și solicitanții care intenționează să-și adapteze activitatea principală sau secundară la cel puțin unul dintre sectoarele economice/domeniile de specializare inteligentă menționate anterior și să se autorizeze într-o astfel de activitate.

Grupul țintă eligibil este alcătuit din angajați cu contract individual de muncă având norma întreagă, care asigură managementul strategic al întreprinderii și care ocupă poziții de management în companie, precum și din angajați cu contract individual de muncă având normă întreagă din departamentele de resurse umane, subliniază Camera de Comerț și Industrie Brașov. Numărul minim obligatoriu al persoanelor aparținând grupului țintă vizat de proiect este de 50. Proiectele pot fi depuse până în 12 decembrie 2017.

Alocarea financiară pentru această sesiune de proiecte este de 26,095 milioane de euro, iar valoarea maximă eligibilă a unui proiect este de 150.000 de euro. Intensitatea ajutorului nu poate depăși 50% din valoarea costurilor totale eligibile ale proiectului de formare a adulților. Intensitatea ajutorului poate fi majorată, până la o intensitate maximă de 60% din costurile totale eligibile ale proiectului de formare a adulților, dacă formarea se adresează lucrătorilor cu dizabilități sau celor defavorizați.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button