Economic

Braşov. Grupul de Presă „Transilvania Expres”, premiat la Topul Judeţean al Firmelor

 

Camera de Comerţ şi Industrie Braşov a organizat, în această seară, cea de-a XXIII-a ediţie a Topului Judeţean al Firmelor. În cadrul evenimentului, la care au participat personalităţi ale vieţii publice locale şi naţionale, au fost premiate companiile braşovene care au reuşit să facă performanţă în domeniul lor de activitate în anul 2015.

Ca şi la ediţiile anterioare, Grupul de Presă „Transilvania Expres” s-a aflat pe lista câştigătorilor, mai multe firme din trust fiind recompensate cu diplome pentru activitatea desfăşurată anul trecut. Astfel, firma „Tipotex SA”, cea care editează cotidianul „Transilvania Expres”, s-a clasat pe locul 1, la întreprinderi mici, în cadrul categoriei „Activități ale agențiilor de publicitate”. Tot pe locul 1 s-a situat şi firma „Radio Direct SRL” (postul de radio „Tex FM”), la microîntreprinderi, în cadrul categoriei „Activităţi de difuzare a programelor de radio”. De asemenea, firma „Arca Press SRL” s-a plasat pe locul 1, la întreprinderi mijlocii, în cadrul categoriei „Comerţ cu amănuntul al ziarelor și articolelor de papetărie în magazine specializate”.

1.835 de companii recompensate

În cadrul evenimentului au fost premiate peste 1.800 de companii, în creștere cu 400 comparativ cu ediția precedentă, când au fost recompensate 1.400 de firme.

„Din totalul de 22.625 de companii care au depus bilanţurile pentru anul 2015, un număr de 6.439 au îndeplinit condiţiile pentru a fi luate în considerare la întocmirea clasamentului. După aplicarea metodologiei au rămas 1.835 companii. În cea mai mare parte, ele reflectă economia braşoveană, fiind însă şi câteva excepţii, firme care credem că înregistrează temporar pierdere, care datorită metodologiei nu au intrat în calculul punctajului pentru top”, a declarat Cosmin Roşia, director general al Camerei de Comerţ şi Industrie Braşov.

Din cele 1.835 de firme premiate, 902 sunt întreprinderi noi. Cifra de afaceri totală a firmelor laureate este de 28,6 miliarde de lei. Producţia, industriile creative şi sectorul serviciilor au fost domeniile care au înregistrat creşteri uşoare în 2015, iar companiile din aceste domenii au fost motorul principal care au adus plus valoare economiei braşovene.

Cum a fost realizat clasamentul

Topul Judeţean al Firmelor a fost realizat pe baza informaţiilor din situaţiile financiare ale comercianţilor pentru anul 2015, conforme cu Directivele Europene, furnizate Camerei de Comerţ şi Industrie a României de Ministerul Finanţelor Publice, pe informaţiile despre firmele legal înregistrate în România, furnizate de Oficiul Naţional al Registrului Comerţului, precum și pe informațiile despre firme rezultate din activitatea camerelor județene.

Practic, au fost prevăzute șase domenii de activitate: cercetare-dezvoltare și high-tech; industrie; agricultură, silvicultură, pescuit; construcții; servicii; comerț și turism. În cadrul domeniilor, clasificarea s-a făcut în funcție de codul CAEN declarat în bilanț, în 397 de grupe. În cadrul fiecărei grupe de activitate, clasificarea s-a realizat în conformitate cu prevederile Legii nr. 346/2004 privind stimularea înfiinţării şi dezvoltării întreprinderilor mici şi mijlocii, cu completările şi modificările ulterioare, respectiv, microîntreprinderi, întreprinderi mici, întreprinderi mijlocii, întreprinderi mari şi întreprinderi foarte mari.

Determinarea locului fiecărei firme în top s-a realizat în funcţie de valoarea indicatorului agregat reprezentând suma produselor dintre punctajele simple ale celor cinci indicatori (cifra de afaceri netă, profitul din exploatare, rata profitului, eficienţa utilizării resurselor umane, eficienţa utilizării capitalului angajat) şi a ponderii aferente fiecărui indicator.

Agenţii economici aflați pe primele locuri în clasamentul judeţean vor participa la faza pe ţară a Topului Naţional al Firmelor 2015.

Citiţi şi:

Brașov. Camera de Comerț și Industrie premiază cele mai bune firme din județ

 


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button