Economic

Brașov. Grupul de Presă „Transilvania Expres”, laureat la Topul Judeţean al Firmelor

  • DSC_7200_196183.JPG
  • DSC_7213_196185.JPG
  • DSC_7244_196182.JPG
  • DSC_7160_196186.JPG
 

Camera de Comerţ şi Industrie Braşov a organizat, ieri seară, cea de-a XXII-a ediţie a Topului Judeţean al Firmelor. În cadrul evenimentului, la care au participat personalităţi ale vieţii publice locale şi naţionale, au fost premiate companiile braşovene care au reuşit să facă performanţă în domeniul lor de activitate în anul 2014.

Ca şi la ediţiile anterioare, Grupul de Presă „Transilvania Expres” s-a aflat pe lista câştigătorilor, mai multe firme din trust fiind recompensate cu diplome pentru activitatea desfăşurată anul trecut. Astfel, firma „Tipotex SA”, cea care editează cotidianul „Transilvania Expres”, s-a clasat pe locul 1, la întreprinderi mijlocii, în cadrul categoriei „Activităţi de editare a cărţilor, ziarelor, revistelor şi alte activităţi de editare”. Tot pe locul 1 s-a situat şi firma „Radio Direct SRL” (postul de radio „Tex FM”), la microîntreprinderi, în cadrul categoriei „Activităţi de difuzare a programelor de radio”. Firma „Arca Press SRL” s-a plasat pe locul 2, la întreprinderi mijlocii, în cadrul categoriei „Comerţ cu amănuntul de bunuri culturale”, în timp ce firma „Curier Press SRL” s-a clasat pe locul 3, la microîntreprinderi, în cadrul categoriei „Alte activităţi poştale şi de curier”. Totodată, în cadrul festivităţii au fost acordate premii şi pentru partenerii media: „Transilvania Expres”, „Tex FM” şi „myTEX.ro”.

Peste 1.300 de companii premiate

În cadrul evenimentului au fost recompensate peste 1.300 de firme braşovene care s-au remarcat prin rezultate deosebite în afaceri în anul 2014. Numărul acestora a crescut cu 90, comparativ cu ediţia precedentă.

Topul Judeţean al Firmelor a fost întocmit pe baza informaţiilor din situaţiile financiare ale comercianţilor pentru anul 2014, conforme cu Directivele Europene, furnizate Camerei de Comerţ şi Industrie a României de Ministerul Finanţelor Publice, precum şi pe informaţiile despre firmele legal înregistrate în România, furnizate de Oficiul Naţional al Registrului Comerţului.

Au fost admise să participe entităţile care, potrivit legii, îndeplinesc mai multe condiţii, bazate pe datele de bilanţ depuse pentru anul 2014: au avut profit de exploatare pozitiv şi au avut o cifră de afaceri de minim 100.000 de lei pentru microîntreprinderi şi de minim 250.000 lei pentru celelalte entităţi. Nu au fost admise grupurile de interes economic; firmele al căror cuantum format din suma datoriilor în legătură cu bugetul asigurărilor sociale şi bugetul statului şi impozitele şi taxele neplătite la termenul stabilit depăşeşte cuantumul creanţelor în legătură cu bugetul asigurărilor sociale şi bugetul statului; firmele pentru care valoarea a cel puţin un indicator este negativă; firmele care la data realizării clasamentului se află în stare de radiere, faliment, lichidare, dizolvare, întrerupere temporară de activitate, insolvenţă, precum şi firmele din domenii ca asigurare/reasigurare, fonduri de pensii şi leasing cu bunuri intangibile.

Şase domenii de activitate

Practic, au fost prevăzute şase domenii de activitate, cu 193 de grupe, în funcţie de codul CAEN declarat în bilanţ: cercetare-dezvoltare şi high-tech; industrie; agricultură, silvicultură, pescuit; construcţii; servicii; comerţ şi turism. Un alt criteriu de care s-a ţinut seama în alcătuirea clasamentului a fost mărimea întreprinderii. În cadrul fiecărei grupe de activitate, clasificarea s-a realizat în conformitate cu prevederile Legii nr. 346/2004 privind stimularea înfiinţării şi dezvoltării întreprinderilor mici şi mijlocii, cu completările şi modificările ulterioare, respectiv, microîntreprinderi, întreprinderi mici, întreprinderi mijlocii, întreprinderi mari şi întreprinderi foarte mari. Determinarea locului fiecărei firme în top s-a realizat în funcţie de valoarea indicatorului agregat reprezentând suma produselor dintre punctajele simple ale celor cinci indicatori (cifra de afaceri netă, profitul din exploatare, rata profitului, eficienţa utilizării resurselor umane, eficienţa utilizării capitalului angajat) şi a ponderii aferente fiecărui indicator. Agenţii economici clasaţi pe primele locuri în topul judeţean vor participa la faza pe ţară a Topului Naţional al Firmelor 2014.

Foto: Robert Frunzescu 


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button