Brașov. Firmele pot accesa finanțări nerambursabile prin programul de internaționalizare
Camera de Comerț și Industrie Brașov a anunțat, astăzi, într-o conferință de presă, că au fost aprobate Normele metodologice de aplicare a Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 8/2017 privind lansarea în cadrul Ministerului pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat a programului de susținere a internaționalizării operatorilor economici, cu finanțare de la bugetul de stat, pentru perioada 2017-2020.
Programul de internaționalizare urmărește crearea unor noi instrumente de promovare individuală, care să faciliteze accesul întreprinderilor mici și mijlocii românești pe piețele externe, valorificarea potențialului productiv al acestora, precum și reducerea decalajului de informații pe piață, servicii de consultanță și instruirea IMM-urilor românești față de cele din Uniunea Europeană.
„Și în acest an va exista un program de finanțare a internaționalizării. Practic, este un program care susține cu o alocație financiară nerambursabilă firmele care vor să participe la misiuni economice, la târguri, la expoziții sau să investească în dezvoltarea propriului brand, în dezvoltarea unei aplicații pe mobil sau în realizarea unui site. Se vor aloca 50.000 de lei per beneficiar, respectiv per firmă. Finanțarea este 90% nerambursabilă. Este o oportunitate bună pentru firmele care intenționează să se extindă pe piețele externe să acceseze această finanțare pentru că, după cum știm, sunt companii care își alocă bugete pentru participarea la târguri și expoziții. Programul va deveni activ undeva după 25 iulie. Așteptăm firmele să se înscrie în cadrul acestui program, mai ales că bugetul este limitat, iar principiul care se aplică este «primul venit-primul servit»”, a declarat Cosmin Roșia, directorul general al Camerei de Comerț și Industrie Brașov.
Beneficiarii eligibili în cadrul programului sunt societățile comerciale (microîntreprinderi, întreprinderi mici și mijlocii) organizate în baza Legii nr. 31/1990, ale căror produse sunt fabricate în România, iar serviciile sunt prestate de operatori economici autohtoni, și fac obiectul comercializării pe o piață externă. Asistența financiară nerambursabilă maximă este de 50.000 lei/beneficiar, sumă care poate reprezenta 90% din valoarea cheltuielilor eligibile. Bugetul programului este de 5 milioane de lei.
Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.