Economic

BRAŞOV. Carrefour și… bananele lipite cu bandă adezivă

  • campaniecarrefour.jpg
  • artbasel.jpg
 

Carrefour România, care deţine magazine şi în judeţul Braşov, a lansat, zilele trecute, campania „Un pic de artă în fiecare casă”, prin care vinde banane şi bandă adezivă texturată la preţ redus, informează retailerul pe pagina sa de Facebook.

Inspiratul anunţ arată că bananele bio Dole, la 8,99 lei pe kilogram, şi banda adezivă texturată, la 12,53 lei, au fost reduse de la 120.000 de dolari.

Iniţiativa vine după ce o banană lipită cu bandă adezivă a fost vândută, în această săptămână, la Târgul Art Basel din Miami Beach, cu suma de 120.000 de dolari.

Lucrarea, intitulată „Comediantul”, a fost realizată de Maurizio Cattelan şi prezintă o banană lipită cu bandă adezivă pe un perete. Artistul a declarat că a lucrat la această operă timp de un an şi că la început a vrut să facă o banană din bronz şi răşină, până când a avut o „revelaţie”. Au existat trei exponate de acest fel, toate fiind puse în vânzare.

Între timp, banana a fost mâncată, sâmbătă, de un artist prezent la Târgul de Artă din Florida. „Iubesc operele de artă ale lui Maurizio Cattelan şi ador această instalaţie. Este foarte delicioasă”, a scris David Datuna pe Instagram.

Lucien Terras, unul dintre responsabilii galeriei, a explicat că, prin consumarea bananei, David Datuna nu a distrus opera de artă, deoarece cumpărătorii acesteia au achiziţionat un certificat care le conferă proprietate asupra ideii instalaţiei, fructele urmând să fie înlocuite.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button