Economic

Brașov. Camera de Comerț și Industrie implementează în Regiunea Centru proiectul „România Start Up Plus”

 

Camera de Comerț și Industrie Brașov implementează, până în 2021, proiectul „Educație antreprenorială bazată pe inovare și dezvoltare durabilă – România Start Up Plus”.

Acesta este cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional „Capital Uman” 2014-2020, Axa prioritară 3: „Locuri de muncă pentru toți”, Obiectivul tematic 8: „Promovarea unor locuri de muncă durabile și de calitate și sprijinirea mobilității lucrătorilor”, Prioritatea de investiții 8.iii: „Activități independente, antreprenoriat și înființare de întreprinderi, inclusiv a unor microîntreprinderi și a unor întreprinderi mici și mijlocii inovatoare”, Obiectivul specific 3.7: „Creșterea ocupării prin susținerea întreprinderilor cu profil nonagricol din zona urbană”.

„Prin proiectul «România Start Up Plus” acordăm, într-o primă etapă, pentru 300 de persoane facilitatea de a urma cursuri gratuite acreditate de Ministerul Muncii, care se finalizează cu un plan de afaceri. Cei care vor să facă pasul următor, de a-și deschide un business în baza acelui plan de afaceri, au o șansă de a primi până la 33.000 de euro. Practic, 36 de companii vor fi înființate și vor avea obligația creării a minim două locuri de muncă. Deci, impactul în piață va fi de aproximativ 72 de locuri de muncă, în schimbul acelei subvenții de 33.000 de euro, pe care trebuie să le păstreze minim 18 luni. După deschiderea afacerii, companiile beneficiare vor primi din partea specialiștilor consultanță în mentoring, vom sta lângă ei în momentul în care își dezvoltă afacerea. Schema de finanțare este motivantă în sensul în care se alocă un avans de 75% din subvenție, restul într-un termen de 12 luni, după ce firma beneficiară înregistrează venituri de minim 30% din avans”, a declarat Cosmin Roșia, directorul general al CCI Brașov, într-o conferință de presă.

Proiectul este implementat de CCI Brașov, în parteneriat cu compania Redis Consult SRL, pe o perioadă de 36 de luni, până în 11 ianuarie 2021, și se derulează la nivelul Regiunii Centru, în județele Alba, Brașov, Covasna, Harghita, Mureș și Sibiu.

Obiectivul general al proiectului „România Start Up Plus” constă în dezvoltarea competențelor antreprenoriale bazate pe inovare și dezvoltare durabilă pentru 300 de persoane din Regiunea Centru, în vederea încurajării antreprenoriatului și a ocupării pe cont propriu prin înființarea a 36 de noi întreprinderi cu profil nonagricol în zona urbană și subvenționarea acestora cu aproximativ 33.300 de euro, subliniază Camera de Comerț și Industrie Brașov.

Grupul țintă al proiectului vizează un număr de 300 de persoane, cu vârste peste 18 ani, ce își au reședința sau domiciliul în mediul rural sau urban în Regiunea Centru, intenționează să înființeze o afacere nonagricolă în mediul urban și au absolvit minim 10 clase. Nu vor face parte din grupul țintă tinerii, cu vârste între 16 și 24 de ani, care nu urmează nicio formă de învățământ și nici nu au loc de muncă.

De altfel, grupul țintă va fi format din persoane fizice: șomeri, persoane inactive și persoane care au loc de muncă, incluzând și persoanele care desfășoară o activitate independentă.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button