Economic

Brașov. Acționarii SC Poiana Brașov au făcut o șmecherie

 

După un an foarte prost din punct de vedere contabil, adică venituri de zero lei, cheltuieli de 51.708 lei și în final pierderi de 51.708 lei, acționarii companiei SC Poiana Brașov au decis să transfere acțiunile societății de pe piața Rasdaq, aflată în curs de desființare, pe piața AeRO a Bursei de Valori Bucureşti (BVB). Mai mult decât atât, potrivit unui memorandum întocmit pentru admiterea acțiunilor companiei pe AeRO, la ora actuală compania nu are nici un angajat.

Decizia este una care, în opinia unor specialiști, îi pune în dificultate pe acționarii minoritari care dacă vor să se retragă și solicită răscumpărarea titlurilor de la ceilalți acționari nu o pot face. 

Piața AeRO este una alternativă de tranzacționare ce aparține Bursei de Valori București. Ea are criterii mai relaxate de listare comparativ cu piața reglementată, clasică acolo unde sunt listate marile companii de la noi din țară.

Astfel, valoarea minimă predictibilă a unei companii trebuie să fie de minimum 250.000 de euro față de un milion de euro pe piața reglementată, cota de acțiuni care se tranzacționează liber pe piață trebuie să fie de 10%, listarea se poate face prin plasament privat și nu neapărat prin ofertă publică inițială, procedura este simplificată, iar costul listării este de ordinul sutelor de lei, în timp ce, spre exemplu, la categoria I comisionul de admitere este de 11.100 – 21.000 de lei.

 

Articole asemănătoare

Constantin Răduică, directorul general și președintele CA, a afirmat în exclusivitate pentru mytex.ro că „vrem ca această societate să funcționeze. Vrem să ne desfășurăm activitatea ca agenție de turism. Vrem să profităm de vacanța de iarnă să vindem servicii turistice”.

Mai multe declarații și amănunte despre această societate puteți citi în numărul de mâine al cotidianului „Transilvania Expres”.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads


Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button