Economic

BNR. Aspecte privind politica macroprudențială și riscul sistemic, discutate în şedinţa CNSM

 

Consiliul General al Comitetului Național pentru Supravegherea Macroprudențială (CNSM) s-a întrunit în 26 februarie 2018, iar în cadrul ședinței au fost dezbătute „aspecte care vizează politica macroprudențială și riscul sistemic”, informează Banca Naţională a României (BNR).

„Totodată, în cadrul ședinței CNSM au fost discutate, potrivit atribuțiilor legale, aspecte referitoare la organizarea și funcționarea CNSM și componența comisiilor tehnice ale CNSM, respectiv Comisia tehnică privind riscul sistemic și Comisia tehnică privind gestiunea crizelor financiare”, subliniază BNR. Următoarea ședință a CNSM va avea loc în luna aprilie 2018.

Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, a anunţat, recent, că nu susţine limitarea gradului de îndatorare pentru populaţie şi că s-a discutat despre acest subiect în cadrul întâlnirii pe care a avut-o la Banca Naţională cu Comitetul pentru Supraveghere Macroprudenţială.

„Ieri a fost întâlnirea Comitetului pentru Supraveghere Macroprudenţială, ăsta a fost subiectul întâlnirii la BNR şi au fost subiectele de pe agenda acestui Comitet, dar înainte de această discuţie am avut câteva cuvinte cu domnul guvernator şi am stabilit împreună să avem o discuţie după această întâlnire a Comitetului, poate săptămâna viitoare, şi în care să discutăm mai multe elemente legate de cele două zone – politică fiscală şi politică monetară”, a arătat oficialul.

Comitetul Național pentru Supravegherea Macroprudențială a fost înființat în baza Legii nr. 12/2017 privind supravegherea macroprudențială a sistemului financiar național, asigurându-se astfel implementarea Recomandării Comitetului European pentru Risc Sistemic (CERS) nr. 3/2011 privind mandatul macroprudențial al autorităților naționale. Din cadrul CNSM fac parte reprezentanţi ai Băncii Naţionale a României, ai Autorităţii de Supraveghere Financiară şi ai Guvernului. Misiunea Comitetului este de a asigura coordonarea în domeniul supravegherii macroprudenţiale a sistemului financiar naţional, prin stabilirea politicii macroprudenţiale şi a instrumentelor adecvate pentru punerea în aplicare a acesteia.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button