Economic

Banca Europeană de Investiţii a acordat României împrumuturi de peste 13 miliarde de euro, în ultimii 25 de ani

 

Banca Europeană de Investiţii (BEI) a acordat României, în ultimii 25 de ani, împrumuturi în valoare de peste 13 miliarde de euro, potrivit datelor publicate de Ministerul Finanțelor Publice (MFP).

În 2017, BEI a aniversat 25 de ani de la prima sa operaţiune de creditare în țara noastră. În această perioadă, instituţia bancară a sprijinit 126 de proiecte la nivel naţional, în timp ce filiala sa, Fondul European de Investiţii (FEI) – 56 de proiecte.

„În peste 25 ani de activitate a Băncii Europene de Investiții în România, banca a finanțat proiecte în sectorul privat şi public, inclusiv pentru autorități locale, în valoare de peste 13 miliarde euro, din care împrumuturi semnate în jur de 1,3 miliarde euro doar în anul 2017. Din momentul în care România a devenit stat membru, BEI, în calitate de bancă a Uniunii Europene, a sprijinit eforturile Guvernului de a mobiliza cele mai adecvate resurse financiare pentru acoperirea nevoilor bugetului şi creșterea absorbției fondurilor nerambursabile UE, prin punerea la dispoziție a unor împrumuturi destinate acoperirii parțiale a contribuției bugetului de stat la finanțarea diverselor programe operaționale sectoriale”, arată MFP.

De altfel, ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, a avut o întrevedere, în 19 februarie 2018, cu vicepreședintele BEI, Andrew McDowell, cu ocazia conferinței anuale de prezentare a activității instituției financiare în România. Cu acest prilej, oficialul a subliniat că Ministerul Finanțelor se „bazează pe parteneriatul solid cu BEI în vederea implementării proiectelor de investiții din România”.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button