Economic

Autorităţile au transmis Franţei o solicitare de sprijin pentru aderarea României la Spaţiul Schengen

 

Autorităţile au transmis Franţei şi investitorilor francezi o solicitare de sprijin pentru aderarea României la Spaţiul Schengen, a anunţat Ştefan-Radu Oprea, ministrul pentru Mediul de Afaceri.

Oficialul român s-a întâlnit miercuri cu Michele Ramis, ambasadoarea Republicii Franceze în România, şi cu un grup de investitori francezi. Principalele teme ale dialogului au fost îmbunătăţirea climatului economic din România, creşterea gradului de atractivitate pentru investiţii şi aprofundarea cooperării dintre cele două economii.

„Apreciem sugestiile companiilor franceze pentru îmbunătăţirea climatului economic din România. Am transmis solicitarea de sprijin din partea Franţei şi a investitorilor francezi pentru aderarea României la Spaţiul Schengen, ceea ce ar conduce la diminuarea substanţială a costurilor pentru firme şi cetăţeni. De exemplu, compania Dacia-Renault, cel mai mare exportator, are pierderi semnificative din cauza timpului de aşteptare în vamă – până la 10 ore”, a declarat Ştefan-Radu Oprea.

În primele patru luni din 2019, totalul schimburilor comerciale bilaterale a fost de 3,189 miliarde de euro, în creştere cu 2,67% faţă de aceeaşi perioadă a anului 2018.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare