Economic

ASF. Societăţile de asigurare au subscris prime brute în valoare de 2,71 miliarde lei în T1 din 2019

 

Societățile de asigurare autorizate și reglementate de Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) au subscris, în primele trei luni din 2019, prime brute în valoare de 2,71 miliarde lei, în creștere cu 7,4%, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului precedent, potrivit datelor publicate recent de instituţie.

Tendința de consolidare a pieței asigurărilor de viață a continuat și pe parcursul trimestrului I din 2019. Aceasta a înregistrat o creștere de 8,75%, în comparație cu intervalul similar al anului 2018. Cu toate acestea, piața asigurărilor din România rămâne orientată spre activitatea de asigurări generale, ce deține o pondere de 79% din totalul primelor brute subscrise (PBS).

„La sfârșitul lunii martie a anului 2019 toate societățile de asigurare îndeplineau atât cerințele necesarului de capital de solvabilitate (SCR), cât și cerințele minime de capital (MCR). De asemenea, ratele SCR și MCR, calculate la nivelul pieței ca raportul dintre totalul fondurilor proprii eligibile să acopere cerințele de capital și valoarea totală a necesarului de capital, au înregistrat valori supraunitare. Rata SCR, pe ansamblul întregii piețe, s-a situat la un nivel de 1,70, iar rata MCR la o valoare de 3,93”, subliniază ASF.

La 31 martie 2019, activau pe piața asigurărilor 28 de societăți de asigurare autorizate și reglementate de ASF, dintre care 15 au practicat numai activitate de asigurări generale, 7 au practicat numai activitate de asigurări de viață și 6 au practicat activitate compozită.

În trimestrul I din 2019, aproximativ 91% din volumul total de prime brute subscrise a fost realizat de 10 societăți de asigurare dintre cele 28 autorizate.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare