Economic

ASF estimează o creștere economică de 2%

 

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) se așteaptă la o creștere economică de 2% în acest an, iar ponderea agriculturii și a exporturilor la formarea PIB-ului să scadă, a declarat, luni, șeful Direcției de Supraveghere Integrată din ASF, Valentin Ionescu, în cadrul unei conferințe economice.
„Pe partea de creștere economică, ne așteptăm la un maxim sau aproximativ 2%. În schimb, se vor schimba puțin componentele creșterii economice, în sensul că ponderea exporturilor, ponderea agriculturii ne așteptăm să scadă în formarea PIB-ului. Ne așteptăm să urce consumul, ca să susțină această creștere economică estimată. Pe zona de inflație se întâmplă lucruri interesante în jurul nostru. E o tendință dezinflaționistă la nivel european”, a spus Ionescu. El a precizat că ASF estimează continuarea scăderii dobânzii cheie de către BNR, în acest an, scrie Agerpres. „Ratele interbancare au ajuns foarte aproape de zero sau negative, dacă nu mă înșel, în unele țări în Europa, cum ar fi Danemarca. Estimăm ca politica BNR să fie în continuare de scădere, vom vedea până unde, a ratei de referință”, a adăugat oficialul ASF.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads


Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button