Economic

ANAF a finalizat implementarea unui proiect destinat integrității propriilor angajați

 

Președintele Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF), Bogdan Stan, a anunțat, astăzi, că instituția a finalizat implementarea unui proiect destinat integrității propriilor angajați.

„Cei trei ani în care a fost implementat acest proiect cu ajutorul partenerilor noștri norvegieni au dus la o schimbare profundă în rândul angajaților ANAF. Astăzi, efectele implementării acestui proiect sunt vizibile. Orice vulnerabilitate a sistemului fiscal are efecte asupra colectării impozitelor și taxelor. Un sistem informatic folosit în cadrul serviciului de monitorizare reprezintă o modalitate modernă de monitorizare. Astfel, comunicarea între ANAF, Curtea de Conturi și alte instituții de control se efectuează într-un mod armonizat”, a explicat Bogdan Stan.  

Grație acestui proiect, Direcția Generală de Integritate (DGI) din cadrul ANAF a fost operaționalizată complet.

„Avem 20 de funcționari publici din cadrul Direcției Generale de Integritate care au obținut certificări. Personalul de specialitate al direcției promovează aceste principii către angajații ANAF. Trebuie să înțelegem că abaterile de la integritate afectează mediul social și economic. Analizând rezultatele și impactul produs de implementarea proiectului, concluzionez că au fost făcuți pași importanți împotriva corupției, demersuri ce vor continua, fără doar și poate, și pe viitor”, a arătat oficialul.

Scopul proiectului „Creșterea integrității în Agenția Națională de Administrare Fiscală prin cooperare instituțională și consolidarea capacității” a fost acela de sporire a capacității administrative a Direcției Generale de Integritate (DGI) și creștere a gradului de conștientizare în rândul angajaților fiscului și societății românești, în general, cu privire la măsurile luate pentru prevenirea și combaterea corupției și a încălcării eticii profesionale.

Valoarea programului a fost de 2,37 milioane euro, din care 85% a reprezentat finanțare prin Mecanismul Financiar Norvegian 2009 – 2014, iar 15% din bugetul de stat.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button