Economic

Airbus, companie bine reprezentată și la BRAȘOV, DESFIINȚEAZĂ circa 15.000 de locuri de muncă!

 

Conducerea companiei a luat această decizie, susținând că este în joc viitorul său, după ce pandemia de coronavirus a creat o criză majoră în industria călătoriilor aeriene, după cum a anunțat agenția Reuters, citată de News.ro.

Cel mai mare grup aerospaţial din Europa va desfiinţa aproximativ 5.000 de locuri de muncă în Franţa, 5.100 în Germania, 900 în Spania, 1.700 în Marea Britanie şi 1.300 în alte regiuni, pentru un total de 14.000. Compania convenise deja desfiinţarea a 900 de locuri de muncă la divizia Premium AEROTEC din Germania.

Potrivit sursei citate, holdingul doreşte să încheie un acord referitor la restructurarea forţei de muncă până în 2021.

„Va fi o luptă puternică pentru a salva locuri de muncă”, a declarat Francoise Vallin, reprezentant al sindicatului CFE-CGC.

Airbus are o forţă de muncă de 135.000 de oameni, grupul fiind puternic populat cu veterani care au participat la dezvoltarea aeronvei A320. Aproximativ 37% din personal urmează să se pensioneze în acest deceniu.

Surse din industrie au afirmat că Airbus îşi bazează restructurarea pe o reducere de 40% a producţiei de aeronave, timp de doi ani.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button