Economic

Aeroportul Brașov, înscris pe buget ca obiectiv de încheiat în 2023 / Dezbatere publică astăzi

Aeroportul Brașov, înscris pe buget ca obiectiv de încheiat în 2023.

Consilierii judeţeni braşoveni sunt convocați joi în ședință de plen pentru aprobarea bugetului județului. Proiectul bugetului de venituri şi cheltuieli va fi, mai întâi, dezbătut într-o şedinţă publică. Dezbaterea are loc astăzi, la sala 120 a Consiliului Judeţean Braşov, începând cu ora 11.00. Va fi transmisă live, pe pagina de Facebook a Consiliului Judeţean Braşov și a președintelui CJ, Adrian Veștea.
Potrivit acestuia, bugetul pe 2023 marchează simbolic finalizarea unor proiecte mari de infrastructură. E vorba despre Aeroportul Internaţional Braşov-Ghimbav și de Drumul de sub Munte. Pe de altă parte, vor fi începute proiecte noi în acest an.

„Împreună cu colegii din Executiv am pus pe hârtie un proiect realist şi pragmatic, care în cifre absolute este comparabil cu bugetul anului trecut, dar care la nivel simbolic marchează finalizarea unor investiţii de amploare pentru infrastructura judeţului Braşov, pe care le-am desfăşurat pe parcursul ultimilor ani, precum şi startul unor proiecte noi.
Obiectivele majore pe care le încheiem în 2023 sunt construirea şi funcţionalizarea Aeroportului Internaţional Braşov-Ghimbav şi modernizarea cu fonduri europene a peste 70 de kilometri de drumuri judeţene, respectiv Drumul de sub Munte care leagă comunităţile din Ţara Făgăraşului şi Drumul interjudeţean Covasna-Braşov pe tronsonul Măieruş-Apaţa-Ormeniş-Augustin
”, a scris pe pagina oficială de Facebook Adrian Veștea.

54% pentru dezvoltare

Aeroportul Brașov, înscris pe buget ca obiectiv de încheiat în 2023. Bugetul general al judeţului Braşov pe anul 2023 este de 1.583.977.000 lei. Bugetul local înseamnă 675.563.000 lei, iar diferenţa de 906.555.000 lei reprezintă bugetul instituţiilor publice și activităților finanţate integral sau parţial din venituri proprii.
„În bugetul local, ţinând cont de toate necesităţile obiective şi de constrângerile economice actuale am prevăzut, la fel ca în anii precedenţi, o distribuire a sumelor axată pe investiţii, respectiv 54% din fondurile pe care le avem la dispoziţie sunt alocate pentru secţiunea de dezvoltare şi 46% pentru cheltuielile de funcţionare.
Şi în acest an susţinerea domeniului sanitar va fi prioritară în activitatea noastră, astfel că îi alocăm un buget total de 79.659.000 lei, din care 39.934.000 lei sunt fonduri din bugetul local al judeţului, iar diferenţa de 39.725.000 lei reprezintă bani europeni atraşi prin proiectele accesate de CJ Braşov
”, spune
Cifrele detaliate ale proiectului de buget al Judeţului Braşov pe capitole bugetare şi domenii de activitate vor fi prezentate în cadrul dezbaterii.
„Joi, 9 februarie, începând cu ora 11:00 am programat şedinţa ordinară a Consiliului Judeţean Braşov în cadrul căreia vom aproba bugetul general al judeţului Brașov, bugetul creditelor de angajament pe anul 2023 și estimările pe anii 2024-2026, iar ulterior vom trece la treabă, deoarece ne-am propus un program de investiţii ambiţios pe care vrem să-l executăm întocmai”, a încheiat Veștea.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
1 Comentariu
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Barbu Gh.
1 an în urmă

Să îl vedem ponit mai întîi.
Dar hai să vedem ce mai fac racheții la ei în țară:
https://t.me/heilukraine1959/3501

Ultima modificare a 1 an în urmă de către Barbu Gh.
Back to top button