Economic

6 din 10 angajaţi intenţionează să-şi schimbe locul de muncă

6 din 10 angajaţi intenţionează să-şi schimbe locul de muncă

62% dintre angajaţi intenţionează să-şi schimbe locul de muncă în următoarele şase luni, conform unui sondaj realizat de platforma online de recrutare bestjobs.

Cea mai frecventă motivaţie pentru a părăsi un loc de muncă actual este nevoia unui salariu mai competitiv, iar angajaţii vechi în companii, care sunt la actualul loc de muncă de peste şase ani (42%), sunt to mai nemulţumiţi de stagnare, căutând un upgrade profesional şi salarial. Pentru 76% dintre respondenţi la sondaj, salariul şi beneficiile extrasalariale sunt criteriile principale în evaluarea unei oferte de muncă. Alte aspecte importante includ mediul de lucru (41%), oportunităţile de dezvoltare profesională (36%), echilibrul dintre viaţa personală şi cea profesională (35%) şi stabilitatea jobului (32%).

Pe de altă parte, companiile din România îşi setează strategii atent calibrate pentru anul 2025, prioritar fiind menţinerea stabilităţii financiare şi păstrarea talentelor existente, retenţia şi dezvoltarea profesională a angajaţilor fiind principalul obiectiv al departamentelor de resurse umane în acest an. Potrivit sondajului bestjobs, majoritatea angajatorilor (63%) se arată prudenţi cu privire la evoluţia economiei, doar 19% având o perspectivă optimistă, în timp ce 12% nu ştiu şi 6% au aşteptări pesimiste.

Cu toate acestea, 35% dintre companii au în plan pentru început de 2025 să angajeze până la 10 poziţii noi, 45% vizează între 10 şi 30 de poziţii, iar 20% au planuri mai ambiţioase, cu peste 100 de posturi disponibile. Aceste cifre indică o abordare precaută, dar cu o deschidere către extindere acolo unde există oportunităţi.

Pentru pachetele de beneficii extrasalariale, majoritatea companiilor (63%) nu intenţionează să facă modificări în 2025, în timp ce 18% plănuiesc să le extindă. Totodată, în ceea ce priveşte salariile, 44% dintre angajatori nu prevăd schimbări, însă 31% intenţionează să ofere creşteri salariale. Totuşi, 19% iau în calcul măsuri de reducere a costurilor dacă impozitarea va creşte, iar 6% se pregătesc pentru posibile scăderi salariale.

Sondajul bestjobs a fost realizat în decembrie 2024 – ianuarie 2025, pe un eşantion de 1.360 de angajaţi şi 82 de companii din retail, servicii, logistică/producţie, construcţii/instalaţii, IT&C şi inginerie.

Sursa zf.ro


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
3 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Barbu Gh.
10 ore în urmă

6 din 10 angajați care muncesc, nu dintre atârnători. Ăia sunt ca râia, bugetarii, nu mai scapi de ei. Chiar dacă au probleme cu retenția salivei sau cu legea, ei nu mai pot fi dați afară.

Willy
9 ore în urmă

Are, nu are legatura latraul putinist barbughy face ce face si vomeaza cate o boratura rusofila. Peste tot.

Barbu Gh.
7 ore în urmă

Deviantul haștagist de rit pidosnic ce-a percutat când a auzit de „probleme cu retenția salivei sau cu legea”. A crezut c-o fi vorba de el. Că el la amândouă se încadrează. Iar nu a priceput textul. Funcțional 100%, nu avem… Citeşte mai mult »

Back to top button