Economic

21 de milioane de euro investiție pentru dronele de la Carfil

21 de milioane de euro investiție pentru dronele de la Carfil

Bogdan Ivan, ministrul Economiei, Digitalizării, Antreprenoriatului şi Turismului, a efectuat joi vizite de lucru la obiective strategice ale industriei naționale de apărare din județul Braşov.
Prima oprire a fost la sediul Carfil, companie care produce mai multe feluri de muniție și armament și care a început să implementeze programul „Drona Românească”. Ministrul a vizitat două secţii de producţie şi a asistat la demonstraţii live cu muniţie din fabricaţia curentă, muniţie modernă în proces de omologare, produse pentru stingerea incendiilor din gama EXO2 şi drone. A avut ocazia să vadă în acţiune atât drone pentru pregătirea piloţilor, cât şi drone cu lansare de muniţie specială.
„Acum avem acest model de succes foarte bun, făcut la Carfil Brașov, împreună cu un partener american și anume Periscop Aviation, deja avem șapte tipuri de drone pentru care au început asamblarea în această etapă. În iulie o să avem primele 50, iar până la finalul anului componentele vor fi produse 100% pe teritoriul României. Ceea ce înseamnă că în orice situație suntem pregătiți să livrăm și pentru Armata României cât și către alte state membre ale Uniunii Europe și nu numai. Așadar vorbim de o componentă economică și de o componentă de securitate”, a spus ministrul Bogdan Ivan, citat de Radio România Brașov FM.
Numai în acest an, Ministerul Economiei a investit în Carfil 21 de milioane de euro pentru a construi prima capacitate de producție nouă din ultimii 40 de ani.
Pentru cele 7 tipuri de drone diferite, ele sunt alese pentru toate tipurile de utilizări, avem în intenție circa 500 de drone din fiecare tip pe an. Primele 100 o să fie exportate. O să avem în luna august o demonstrație în fața a două armate care doresc acest lucru, nu pot să vă spun despre ce armate este vorbam deoarece suntem sub un acord de confidențialitate. Sperăm ca pentru drona Sirin, Armata Română să fie primul client, marina militară”, a precizat directorul general Carfil Mircea Petru Tanțău.
Ministrul Bogdan Ivan a mers și la Ghimbav, unde a discutat despre dezvoltarea platformei de bază a elicopterului H215M, produs la IAR Ghimbav, în colaborare cu Airbus Helicopters şi Airbus Helicopters România, o platformă personalizată multirol de nouă generație, pentru diverse tipuri de misiuni, precum transport de trupe şi suport logistic, căutare-salvare, operaţiuni speciale, comandă şi control
„Judeţul Braşov – lider în industria strategică a României! Industria de apărare şi cea aeronautică rămân pe mai departe piloni importanţi ai economiei judeţului Braşov. Prin intermediul colaborărilor statornicite cu partenerii internaţionali, ambele uzine braşovene dispun de resursele umane, materiale şi financiare necesare pentru dezvoltarea unor produse inovatoare, capabile să răspundă provocărilor actuale de securitate. Aşadar, avem capacitatea să implementăm tehnologii avansate, astfel încât să asigurăm capabilităţile de apărare ale României în concordanţă cu noile cerinţe operaţionale ale câmpului de luptă modern”, a menţionat preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Adrian-Ioan Veştea, într-o postare pe pagina sa de socializare, după vizita la care a participat.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
1 Comentariu
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button