Economic

200.000 de firme din România au capital social negativ

 

În România există 200.000 de firme cu capital social negativ, iar statul nu poate face, deocamdată, nimic în această privință.

„Insolvenţa este un instrument laborios. Dacă vă uitaţi pe site-ul BNR, există un sondaj la firme, din care reiese că insolvenţa este ultima preocupare a acestora. Eu zic că este bine… Până la insolvenţă, noi susţinem eşalonările. E un proces la care trebuie să colaborăm cu toţii. Dialogul nu este foarte simplu, dar există parţial un succes dacă te duci şi prezinţi într-un mod ceva mai aplicat. În România, avem 200.000 de firme cu capital social negativ, iar statul român nu poate face nimic”, a declarat Cristian Pârvan, preşedintele Patronatului Investitorilor Autohtoni (PIAROM), într-o conferinţă de specialitate.

În opinia sa, insolvența este un instrument care poate fi folosit „să te omoare şi să te incinereze, că e mai igienic”.

„Când vorbim de insolvenţă, mediul de afaceri are o durere când trebuie să ajungă în această situaţie. Este, însă, o chestiune normală. Vorbim despre un instrument al economiei de piaţă. Să nu uităm, însă, că mediul de afaceri ne hrăneşte pe toţi, iar dacă nu avem grijă de acesta… Toată lumea vorbeşte de insolvenţe, dar nu ştim să urmărim de ce se întâmplă asta. Avem lucruri foarte concrete pentru care mediul de afaceri ar dori să obţină mai multe informaţii”, a explicat oficialul.

Estimările Coface România arată că numărul insolvenţelor va creşte, în România, cu 20% în perioada 2019 – 2020, cele mai afectate urmând să fie întreprinderile mici şi mijlocii (IMM) şi construcţiile. Pierderile financiare cauzate de firmele în insolvenţă, în ultimii trei ani, s-au situat între 8 şi 9 miliarde de lei, mult sub nivelul raportat între 2014-2015.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button