Economic

2 companii sud-coreene – interesate să investească la Brașov / Care sunt acestea

2 companii sud-coreene – interesate să investească la Brașov.

Ambasadorul Coreei de Sud în România, Rim Kap-soo (foto), s-a întâlnit cu Allen Coliban, primarul Brașovului.

2 companii sud-coreene – interesate să investească la Brașov

Cu această ocazie, el a declarat: „Suntem foarte interesați de consolidarea cooperării cu orașul Brașov în domeniul sănătății și infrastructurii energetice verzi. Sunt unele companii, precum Hyundai Rotem și Hanwha, care au un mare interes în proiecte concrete aici. Pentru fabrici în domeniul energiei verzi și modernizarea sistemelor feroviare sau de transport, sau pentru investiții în zona de infrastructura ecologică. Ar exista o oportunitate și fac tot posibilul ca acest lucru să se realizeze aici. Ei caută în România să aibă proiecte concrete și substanțiale. Sunt acum în căutarea locului potrivit, a zonei potrivite pentru astfel de proiecte. Iar Brașovul are o serie de avantaje în acest sens”.

Primarul Allen Coliban a prezentat ce are de oferit Brașovul pentru potențialii investitori. Potrivit Brașovcity.ro, Municipalitatea pune la dispoziție spații pentru investiții strategice (platforma CET și alte parcuri industriale). Este interesată de colaborarea cu companii de top, care să ofere și expertiză, și tehnologie avansată în proiectele începute. De exemplu, parcul fotovoltaic, construirea Spitalului Regional și a Spitalului de Pneumoftiziologie și Boli Infecțioase. Dar și cele legate de mobilitate, precum pistele de biciclete, transportul cu autobuze electrice și trenul metropolitan.

După întâlnirea de la Primăria Brașov, ambasadorul sud-coreean a ținut un discurs în fața studenților de la Universitatea Transilvania. În Coreea de Sud există cel mai mare departament de învățare a limbii române din Asia. Acolo, 40 de studenți învață anual să vorbească limba română. Cum în alte centre universitare din România există cursuri de limba coreeană, un astfel de proiect ar putea deveni realitate și la Brașov.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads


Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
6 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Barbu Gh.
12 zile în urmă

Cu asiaticii ăștia trebuie avută mare grijă. Să nu uităm Daewoo și actualul șantier naval Hyundai Mangalia. Au o cultură total diferită față de cea europeană, a noastră.

Willy
Răspunde la  Barbu Gh.
12 zile în urmă

“Să nu uităm”, “Să nu uităm”. Mai schimba placa latrau, altceva mai stii? “Să nu uităm” aia, “Să nu uităm” ailalta, latri tu la oameni ca sa tina minte, ce sa nu uite. Pana una alta “nu uităm” cine latra… Citeşte mai mult »

Barbu Gh.
Răspunde la  Willy
11 zile în urmă

Vierme, ce faci, nu mai lauzi dozele? ZI, LĂTRĂU WAXERIST DEVIANT!!! Păi ce faci, nu-ți mai pasă!? Te-ai oprit din băgat doze-n vene!? Și nici cu slava n-o mai arzi… Marș la Bahmut, dacă la Donbas nu te-ai dus. Ia… Citeşte mai mult »

Willy
Răspunde la  Barbu Gh.
11 zile în urmă

Ei? Ma-ta mai intreaba de noi? Cum se descurca cu bonurile? I-au ajuns? Pa!

Barbu Gh.
Răspunde la  Willy
11 zile în urmă

Iar o pomenești pe bețiva de mă-ta, boschete? Aia care te-a fătat în cârciumă? Vai steaua ta de aurolac borât ce ești. Să le aduc aminte cititorilor ce ordinară te-a slobozit în buda unei bombe sordide: „Eu in carciuma m-am… Citeşte mai mult »

Ultima modificare a 11 zile în urmă de către Barbu Gh.
11 zile în urmă

[…] cât se vinde un penthouse în centrul Brașovului. Bineînțeles că și prețul este unul pe măsură – 890.000 de euro, potrivit Sotheby’s […]

Back to top button