Delicte

[ViDEO] Update BRAȘOV. Flagrantul a avut loc într-o clinică privată / Ce explicație are chirurgul pentru banii „în plic” (VIDEO)

 

După ce s-a făcut cunoscut și apreciat pentru operații realizate în premieră (BRAȘOV. Prima operație pe cord deschis la Spitalul Clinic Județean de Urgență (FOTO-VIDEO) și Intervenție chirurgicală rară chiar și la nivel mondial, efectuată de doctori din Brașov și Covasna), chirurgul cardiolog dr. Sorin Baloş a fost reţinut marţi, 2 noiembrie, în urma unui flagrant organizat de procurori la clinica privată RMN Diagnostica Braşov, după ce a primit un plic cu 8.000 de lei de la o pacientă pe care o operase la Spitalul Clinic Judeţean de Urgență Braşov. Aici ar fi cerut, de fapt, mita, primind un avans de 2.000 de lei, vineri.

Din câte se știe deja, flagrantul a fost organizat după ce o rudă a pacientei l-a denunțat pe medic, la îndemnul polițistului Marian Godină. căruia îi ceruse sfatul (detalii: BRAȘOV. Chirurg în flagrant de mită, după un mesaj pe Facebook către Marian Godină)

Reținut pentru 24 de ore în arestul IPJ Braşov, medicul a fost audiat din nou miercuri,  iar procurorii au cerut instanţei încă 30 de zile de arest preventiv, sub acuzaţia de „luare de mită”. Tribunalul Braşov s-a pronunţat miercuri după amiază, sentinţa fiind de arest la domiciliu. Procurorii au făcut deja contestaţie. (detalii: Update. BRAȘOV. Chirurgul acuzat de luare de mită, propus spre arestare preventivă / Ce a decis Tribunalul)

De ce a cerut procurorul arestarea preventivă

Miercuri dimineaţă, procurorul Claudiu Sandu, purtător de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Braşov, a precizat că procurorul de caz a dispus arestarea preventivă apreciind că acesta reprezintă un pericol social, mai ales în contextul pandemiei. „Procurorul de caz a apreciat că date fiind eforturile pe care le depun alţi medici în contextul pandemiei, suma foarte mare de bani aflată în discuţie, respectiva persoană reprezintă pericol public, astfel încât a dispus reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore și a formulat propunere către judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Braşov pentru arestarea preventivă a medicului. (…) Nu este o atitudine corectă nici faţă de persoanele vulnerabile care au nevoie de intervenţii chirurgicale în această perioadă şi nici faţă de ceilalţi colegi medici care, unii dintre ei, şi-au sacrificat şi viaţa în lupta cu pandemia, fără a solicita în schimb sume de bani motiv pentru care procurorului de caz i s-a părut o faptă care prezintă pericol social”, a explicat Claudiu Sandu.

Potrivit aceleiași surse, marţi, la prima audiere, dr. Sorin Baloş refuzat să facă declaraţii. Miercuri, la o nouă audiere, în faţa anchetatorilor, medicul a susţinut că suma de bani pe care a primit-o ar fi contravaloarea consultaţiei de după operaţie şi că banii trebuia să îi predea după consult la recepţia clinicii.

Reprezentanții clinicii se dezic de medicul acuzat

Reprezentanţii clinicii private au transmis însă un comunicat de presă în care se dezic de dr. Sorin Baloș, dând de înţeles şi că vor renunţa la serviciile lui. Ei confirmă că şpaga s-a dat în clinica RMN Diagnostica, dar arată că nu există o astfel de practică în unitatea medicală: pacienţii care ajung aici achită toate costurile la recepţia clinicii, înainte de a ajunge în cabinetul vreunui medic.
„Cu privire la cazul doctorului Sorin Baloş, centrul medical RMN Diagnostica Braşov face următoarele precizări. Medicul Sorin Baloş presta servicii medicale în cadrul clinicii noastre, în baza unui contract de prestări servicii, ce implicau doar consultaţie şi control, fără niciun fel de alte servicii sau tratamente adiacente. De când activăm pe piaţa serviciilor medicale (2007 la Sibiu şi 2014 la Braşov) nu ne-am confruntat cu nicio astfel de practică sau de reclamaţie legată de modul de abordare al medicilor noştri angajaţi sau colaboratori. Este adevărat că fapta s-a petrecut în clinica noastră din Braşov, în programul de consultaţie al medicului Sorin Baloş, însă facem precizarea că nu pentru tratamente sau intervenţii efectuate în cadrul centrului nostru. Ne delimităm total de astfel de practici, deoarece acestea contravin valorilor şi misiunii noastre pe piaţa medicală, numărul de pacienţi investigaţi şi trataţi la care am ajuns astăzi, fiind exclusiv rezultatul muncii şi profesionalismului şi moralităţii personalului medical. Orice medic colaborator sau angajat care încalcă un regulament şi un angajament ce ţine de relaţia directă cu pacienţii va suporta consecinţele de rigoare, nemaiputând să ne identificăm cu actele medicale efectuate de acesta. Dăm asigurări tuturor pacienţilor că în cadrul centrului nostru primează actul medical, diagnosticarea corectă şi tratamentul precis, pacientul fiind mereu în centrul atenţiei echipei medicale. Avem încredere că justiţia îşi va face treaba corect şi în acest caz”, a fost comunicatul transmis conducerea RMN Diagnostica.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button