Delicte

[ViDEO] Update. BRAȘOV. Chestorul Gelu Marin Oltean, acuzat de implicare în organizarea unor ritualuri amazoniene cu droguri periculoase (FOTO și VIDEO)

  • DSC_9105_276147.jpg
  • DSC_8694_276144.jpg
  • DSC_8677_276143.jpg
  • DSC_8673_276142.jpg
  • DSC_9019_276145.jpg
  • DSC_9023_276146.jpg
  • DSC_9273_276149.jpg
  • DSC_9276_276151.jpg
  • DSC_9106_276150.jpg
 

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism au oferit, în această după-masă, informații cu privire la dosarul în care au fost arestați preventiv chestorul Gelu Marin Oltean, fost șef al DIPI (Departamentul de Informații și Protecție Internă din cadrul Poliției), iubita lui și un cetățean britanic.

Potrivit unui comunicat remis în această după-masă de DIICOT, cei trei au fost reținuți sâmbătă, pentru 24 de ore, iar aseară s-a dispus arestarea lor preventivă pe o perioadă de 30 de zile (n.r. la Tribunalul Brașov), pentru săvârşirea infracţiunilor de punere la dispoziție, cu știință, cu orice titlu a unui local pentru consumul ilicit de droguri şi deţinerea şi desfăşurarea de operaţiuni privind circulaţia drogurilor de mare risc.

„La data de 9 decembrie 2019 organele de urmărire penală s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că inculpatul T. I. M. L., cetăţean britanic, urmează să coordoneze în România, în perioada 13-15 decembrie 2019, împreună cu inculpata Y. A.-V., prin intermediul a două companii globale internaţionale, într-o locație ce urmează să fie comunicată ulterior participanților, o ceremonie spirituală cu un ritual specific medicinei amazoniene cu ayahuasca, băutură tradițională folosită de triburi amerindiene ce are ca bază DMT – dimethyltryptamine – drog halucinogen de mare risc din familia triptaminelor. Inculpatul își promova evenimentele de acest gen prin intermediul unui website, folosind ca acoperire o firmă de turism, înregistrată în paradisul fiscal Isle of Man, situată în Marea Irlandei”, susțin anchetatorii.

Cei care au vrut să participe la eveniment au avut de achitat 550 de euro de persoană, dacă au aceptat să fie cazați în camere pentru două persoane, respectiv 1.100 de euro de persoană dacă participantul dorea să fie cazat singur.

„Înscrierea participanților se efectua prin completarea mai multor date personale pe respectivul website și ulterior prin condiţionarea participării de o recomandare transmisă prin email de un alt participant la un eveniment anterior.
În urma cercetărilor efectuate în cauză, s-a stabilit faptul că cele două companii organizează retreat-uri care au fost interzise de comunitatea internaţională deoarece pun în pericol vieţile participanţilor, iar substanţele halucinogene utilizate în cadrul ritualurilor sunt interzise”, se arată în comunicatul DIICOT.

Sâmbătă, 14 decembrie, a fost efectuată o percheziţie domiciliară pe raza localitatăţii Răcari, judeţul Dâmboviţa, ocazie cu care au fost identificate spaţii de cazare în clădirea principală a clinicii, unde se aflau 42 de persoane, printre care cei trei inculpați.

În urma percheziţiei domiciliare au fost ridicate trei kilograme ayahuasca, ce are ca bază DMT – dimethyltryptamine, drog halucinogen de mare risc, precum şi două kilograme de fragmente vegetale ce conţin aceleaşi substanţe.

Acţiunea a fost efecuată împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Braşov.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale.
Acţiunea a fost efectuată cu sprijinul Serviciului de Acţiuni Speciale și al Serviciului de Criminalistică din cadrul IJP Braşov, precum şi a jandarmilor.

Pe întreg parcursul procesului penal, inculpaţii beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie.

CITIȚI ȘI:

BRAȘOV. Chestorul Gelu Marin Oltean, fost șef DIPI, ARESTAT PREVENTIV!


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads


Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button