[ViDEO] BRAȘOV. Societate comercială condamnată pentru trafic de droguri de risc / Ce produse vindea… (FOTO – VIDEO)
Tribunalul Brașov s-a pronunțat luni într-un dosar de trafic de droguri de risc, în care inculpată era o societate comercială din Brașov. În cauză, instanța a dat o amendă de 22.000 de lei.
Iată decizia Tribunalului:
„În baza art. 485 alin. 1 lit. a Cod procedură penală admite acordul de recunoaştere a vinovăţiei nr. 110/D/P/2022 din data de 17.05.2022 încheiat de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Braşov cu inculpata SC BENEDEK DELUX SRL. În baza art. 2 alin. 1 din Legea nr. 143/2000, cu aplicarea art. 480 alin. 4 C.p.p., art. 137 alin. 2, al. 4 lit.c Cod penal, condamnă inculpata SC BENEDEK DELUX SRL, la pedeapsa amenzii în cuantum de 22.000 de lei, constând în 220 zile-amendă şi suma de 100 lei corespunzătoare unei zile-amendă, pentru săvârşirea infracţiunii de «trafic de droguri de risc». În temeiul art. 495 alin. 6 din Codul de procedură penală, după rămânerea definitivă a prezentei, o copie a dispozitivului va fi comunicată Oficiului Naţional al Registrului Comerţului. În conformitate cu art. 398 Cod procedură penală rap. la art. 274 alin.1 Cod procedură penală obligă inculpata la plata sumei de 700 lei cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de către stat, din care 500 lei în faza de urmărire penală. Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare (…)”.
Administratorul societății, condamnat la închisoare cu suspendare
Administratorul societății comerciale a fost condamnat încă din luna mai, tot de Tribunalul Brașov, la 2 ani și 8 luni de închisoare cu suspendare, cu termen de supraveghere tot de 2 ani și 8 luni, pentru trafic de droguri de risc (cannabis).
În fapt, instanța a admis acordul de recunoaștere a vinovăției încheiat de inculpat cu procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Brașov.
Conform sentinței, bărbatul, administrator al societății Benedek Delux SRL, avea de frecventat un program de intervenţie individuală pentru corectarea comportamentului infracţional derulat de către Serviciul de Probaţiune din cadrul Tribunalului Braşov și de prestat o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 100 de zile la Primăria Braşov sau la Direcţia de Servicii Sociale Braşov.
Din pedeapsă urma să fie dedusă durata reţinerii şi arestării la domiciliu, de la 19.01.2021 la 20.03.2021.
Dulciuri și băuturi energizante cu THC, vândute în magazine
În 19 ianuarie 2021, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Brașov – Serviciul Antidrog, împreună cu procurori DIICOT – Serviciul Teritorial Brașov, au efectuat 26 de percheziții, în Brașov, București, Ilfov, Cluj, Timiș și Sibiu.
„Din cercetări a reieșit faptul că mai multe persoane, constituite într-un grup infracțional, ar fi distribuit, prin intermediul unei pagini găzduite de un site de socializare, produse ce conțineau Tetrahidrocanabinol (THC), substanță psihotropă, biosintetizată de planta Cannabis. Persoanele implicate în aceste activități ar fi încercat să transmită potențialilor clienți faptul că produsele comercializate (uleiuri, flori de cânepă, acadele, prăjituri, băuturi energizante) îndeplinesc condițiile legale, făcându-se referire la un Regulament european care prevede că produsele ce prezintă o concentrație de THC mai mică de 0.2% ar putea fi comercializate”, se arată într-un comunicat remis de anchetatori.
În cursul anului 2020, pe teritoriul României au început să funcționeze societăți care promovează produse obținute din cânepă, conținând Canabidiol (CBD), ale cărui efecte pentru sănătate ar fi benefice. Aceste magazine s-au dezvoltat în scurt timp atât fizic, prin deschiderea unor puncte de lucru, cât și în mediul online, sigla folosită fiind planta de Cannabis.
„Conform legislației naționale și a Uniunii Europene, nu există prevederi care să permită comercializarea de produse din cânepă cu un conținut de THC, indiferent de concentrație, astfel încât orice produs care conține THC se încadrează noțiunii de drog de risc și intră sub incidența dispozițiilor penale”, au specificat anchetatorii.
Din cercetări a rezultat faptul că societățile comerciale care comercializau produse de cânepă – deschise în Brașov, Sibiu, Cluj și Timișoara – nu funcționează în mod legal, neavând eliberate niciuna dintre autorizațiile prevăzute de dispozițiile Legii nr. 339/2005 privind regimul juridic al plantelor, substanțelor și preparatelor stupefiante și psihotrope, cu modificările și completările ulterioare.
În urma perchezițiilor, care au avut loc la domiciliile persoanelor în cauză și punctele de lucru ale societăților comerciale, au fost descoperite și ridicate mai multe produse alimentare pe bază de cânepă, aproximativ 400 de grame de cannabis, ciuperci halucinogene, 7 comprimate de ecstasy, 7.500 de euro și 7.900 de lei.
VEZI ȘI:
BRAȘOV. Inculpații acuzați că au vândut dulciuri și energizante cu conținut de droguri, plasați…
SURSE. Peste 20 de percheziții efectuate de DIICOT Brașov / Droguri vândute în magazine?!
Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.