Delicte

[ViDEO] BRAȘOV. Bijuterii, bani și autovehicule, ridicate în urma perchezițiilor de ieri / Patru persoane au fost reținute

 

După cum informam ieri, polițiștii Serviciului de Investigații Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov, cu sprijinul Direcției de Investigații Criminale – I.G.P.R., sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov, au efectuat 11 percheziții domiciliare, în județele Ilfov și Călărași, la persoane bănuite de tâlhărie calificată, lipsire de libertate în mod ilegal și furt calificat.

În urma acestor percheziții, anchetatorii au ridicat bijuterii, bani, obiecte vestimentare, echipamente informatice, 5 autovehicule, precum și alte mijloace materiale de probă necesare continuării cercetărilor. În cauză, anterior, a mai fost ridicat și indisponibilizat un autovehicul.

De asemenea, au fost puse în aplicare 17 mandate de aducere, iar în baza probatoriului administrat în cauză, 4 persoane au fost reținute pentru 24 ore și introduse în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Brașov.

„Din cercetări a rezultat faptul că, în perioada iunie – decembrie 2021, în județul Ilfov, s-ar fi constituit o grupare infracțională, care ar fi comis mai multe infracțiuni în județele Brașov, Ialomița și Bacău.
Astfel, patru bărbați, cu vârste cuprinse între 26 și 33 ani, membri ai grupului infracțional, prin folosirea de calități mincinoase, respectiv că ar avea calităţi oficiale, care implică exerciţiul autorităţii de stat, ar fi pătruns în locuințele persoanelor vătămate, în timp ce acestea se aflau la domiciliu. Prin exercitarea de acte de violență și amenințări cu acte de violență asupra acestora, precum și prin constrângere fizică, i-ar fi împiedicat să părăsească locuințele, ulterior sustrăgând diverse sume de bani, în total 90.000 de euro, precum și bijuterii în valoare de 10.000 de euro”, a detaliat purtătorul de cuvânt al IPJ Brașov, comisar Alina-Maria Ivan.

Activitățile s-au desfășurat de către polițiști specializați de investigații criminale ai Inspectoratului de Poliție Județean Brașov, în colaborare cu polițiști ai Biroului de Investigații Criminale Brașov și Serviciului Criminalistic Brașov, sprijiniți de polițiști de investigații criminale din cadrul inspectoratelor de poliție județene Ilfov, Călărași, Bacău, Ialomița și ai Direcției Generale a Poliției Municipiului București. La acțiuni au participat și luptători ai serviciilor pentru acțiuni speciale din județele Brașov, Ilfov, București, Dâmbovița și Călărași, precum și ai Serviciului pentru Intervenții și Acțiuni Speciale – I.G.P.R..

De asemenea, activitățile au beneficiat de sprijinul reprezentanților Ministerului Justiției – Administrația Națională a Penitenciarelor.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale și Unitatea Centrală de Analiza Informațiilor, din cadrul Poliției Române.

VEZI ȘI:

ULTIMA ORĂ. Polițiștii BRAȘOVENI, percheziții la locuințele unor suspecți de TÂLHĂRIE calificată! (Update VIDEO)


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads


Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
1 Comentariu
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
8 luni în urmă

[…] BRAȘOV. Bijuterii, bani și autovehicule, ridicate în urma perchezițiilor de ieri / Patru persoan… […]

Back to top button