Delicte

Victor Pițurcă, reținut de DNA / Update. Pus sub control judiciar

Victor Pițurcă, reținut de DNA

Update. Procurorii nu au cerut astăzi arestarea preventivă a lui Victor Pițurcă. Urmează ca el să fie cercetat în libertate, sub control judiciar.

La ora 10.25, după expirarea mandatului de reținere de 24 de ore, Pițurcă a părăsit arestul. 

„Nu am nici o treabă cu această afacere!”, a declarat fostul selecționer la plecare. 

…………………………………………………

Victor Pițurcă, fostul selecționer al naționalei de fotbal a României, a fost reținut luni de DNA într-un dosar privind achiziţia de produse medicale în pandemie.

Cazul pentru care este anchetat acum Pițurcă a fost dezvăluit în urmă cu un an într-o investigație jurnalistică a ziarului Libertatea. Alături de el, în același dosar a fost reținut Gabriel Țuțu, director general al CN Romarm SA.
Procurorii DNA au anunțat oficial, printr-un comunicat de presă, reținerea pentru 24 de ore a directorului general al CN Romarm, George Țuțu, și a fostului selecționer Victor Pițurcă.
Faptele au avut loc în timpul pandemiei de coronavirus, perioada 19 martie 2020 – 16 septembrie 2021. Potrivt anchetatorilor, Țuțu „ar fi încheiat cu o asociere de firme din care făcea parte și o societate controlată de cealaltă persoană cercetată în prezenta cauză, în condiții dezavantajoase pentru compania pe care o conducea, două contracte de achiziție publică (ce vizau cumpărarea a șapte utilaje neconforme de producere a măștilor de protecție).

CN Romarm SA a fost prejudiciată cu suma de 8.647.584 lei

Prin demersurile menționate mai sus, CN Romarm SA a fost prejudiciată cu suma de 8.647.584 lei, reprezentând contravaloarea utilajelor menționate mai sus, valoarea materiei prime și ulterior contravaloarea unor piese și servicii conexe (în afara contractului)”.

Procurorii anticorupție mai spun că în perioada 19.03.2020 – 10.04.2020, Țuțu Gabriel ar fi pretins, printre altele, de la reprezentanții societăților implicate „în achizițiile de mai sus introducerea într-un circuit comercial de livrare măști de protecție neconforme către Ministerul Apărării Naționale (MApN) a unui prieten de-al său, fără ca acesta să desfășoare activități comerciale reale auxiliare contractului de livrare produse de protecție și efectuarea unor plăți către acesta, (40% din cota de profit rezultată) sub aparența unui contract de consultanță”.
În schimbul acestor „servicii”, Țuțu Gabriel ar fi lăsat să se creadă că are influență asupra funcționarilor din cadrul M.Ap.N. și că îi va determina pe aceștia să încredințeze direct și fără proceduri publice contractele de furnizare dar și să efectueze recepția fără problemă a produselor respective și să achite la timp facturile emise în acest sens. Astfel, Țuțu ar fi primit suma de 50.000 de lei.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
3 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Barbu Gh.
1 an în urmă

Sunt mulți care trebuie anchetați, judecați și condamnați. ÎN FRUNTE CU ARAHATUL MUSULMAN!
Chiar, cu dosarul zurliei de moldovan, zisa Mengele cu fustă, ce se mai aude?

Willy
Răspunde la  Barbu Gh.
1 an în urmă

Cu dosarul lui Putin, ce mai stii?

Barbu Gh.
Răspunde la  Willy
1 an în urmă

Putin îi denazifică pe cioloveci .
Diribau, ți-ai pregătit „armele” să mergi voluntar? Sapa, lopata, cazmaua… Arată că-ți pasă, diribau, nu doar să latri.

Back to top button