Delicte

Update. Un BRAȘOVEAN cunoscut drept unul dintre cei mai buni falsificatori de documente din țară, vizat de operațiunea „ZIUA Z”

 

Una dintre anchetele incluse în operațiunea „ZIUA Z”, în cadrul căreia au fost efectuate percheziții astăzi, vizează o grupare infracțională care ar fi fost condusă de un brașovean.

Potrivit unui comunicat remis de DIICOT, bărbatul domiciliat în municipiul Brașov „avea rolul de a falsifica documente de identitate, respectiv cărţi de identitate, paşapoarte, permise de conducere, cărţi de şedere temporară pentru cetăţeni străini (acesta fiind cunoscut drept unul dintre cei mai buni falsificatori de documente din ţară), din grupare făcând parte alte 14 persoane domiciliate pe raza a mai multor județe, inclusiv din municipiul București”.

Ancheta în acest caz este efectuată de procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Buzău și este legată de destructurarea altor două grupări infracționale. .

În fapt, potrivit comunicatului, procurorii buzoieni au efectuat 30 de percheziții domiciliare pe raza municipiului București și a județelor Buzău, Brașov, Ilfov, Bihor, Covasna, Neamț, Sălaj și Prahova, într-o cauză vizând destructurarea a trei grupări infracționale organizate (printre care și cea condusă de brașovean) care colaborau pentru comiterea infracţiunilor din domeniul fraudelor fiscale (evaziune fiscală), fraude din domeniul criminalităţii informatice, infracţiuni de fals şi uz de fals.

Conform anchetatorilor, un prim grup infracţional organizat era format din trei cetăţeni libanezi şi patru cetăţeni români, care, în perioada 2011-2015, ar fi creat un circuit economic, comercial și financiar fictiv, între mai multe societăți comerciale concepute special în scopul eludării obligațiilor fiscale de plată către bugetul general consolidat al statului român.

Prejudiciul cauzat s-ar ridica la 4.785.134 de lei (din care 2.899.899 de lei cu titlu de TVA și 1.885.235 lei cu titlu de impozit pe profit).

„Pe parcursul activităţii infracţionale, liderul acestui grup infracţional organizat a avut nevoie în activitatea desfăşurată de o serie de documente de identitate falsificate, iar pentru obţinerea acestora a apelat în anul 2016 la un suspect, care la momentul respectiv era angajat ofiţer al SJIPI Buzău (în prezent pensionat). Astfel, din cercetări s-a stabilit că suspectul făcea parte dintr-un grup infracţional organizat, format din mai multe persoane, profilat pe comiterea infracţiunilor din domeniul criminalităţii informatice şi falsificarea de documente de identitate”, se menționează în comunicat.

Acest grup infracțional ar fi fost condus de brașovean.

CITIȚI ȘI:

BRAȘOV – UPDATE. ZIUA Z!!! Percheziții DIICOT de amploare!!!


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button