Delicte

Update. Tiberiu Niţu: „Nu am solicitat şi nu am avut niciodată coloană oficială”. El este primul fost procuror general urmărit penal de DNA

 

Astăzi dimineaţă, Tiberiu Nițu, fostul procuror general al României, s-a prezentat la DNA, fiind citat în dosarul în care este cercetat fostul vicepremier și ministru de interne Gabriel Oprea privind folosirea coloanelor oficiale.
La ieșirea din sediul DNA, Niţu a precizat: „Nu am solicitat şi nu am avut niciodată coloană oficială. Nivelul de protecție care se acordă în funcție de responsabilitățile demnitarului și modalitatea efectivă nu e atributul beneficiarului, ci al instituției specializate. Potrivit legii, SPP poate solicita sprijin altor instituții, inclusiv Ministerului Afacerilor Interne, atunci când e necesar pentru protecția demnitarului. Protocolul a fost semnat la inițiativa M.A.I. și a Inspectoratului General al Poliției Române. Nu am solicitat eu întocmirea unui protocol. Am avut un dispozitiv de însoțire și protecție proporțional cu riscul exercitării funcției de procuror general”. 

Procurorii i-au adus la cunoștință că este urmărit penal în dosarul în care ar fi beneficiat ilegal de coloană oficială, pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la abuz în serviciu. Niţu este primul fost procuror general urmărit penal de DNA. 

citeşte şi: Tiberiu Nițu a fost audiat la DNA


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button