Delicte

Update. BRAȘOV. Încă 8 rețineri după încăierarea din Gârcini! Preşedintele Partidei Romilor „Pro-Europa”: „Legea este mai presus de orice răfuială între indivizi / Orice formă de violență trebuie să înceteze”

 

Încă opt persoane au fost reținute, după încăierarea de ieri, din cartierul Gârcini din Săcele, județul Brașov. Numărul celor reținuți a ajuns la 16. Primii opt inși reținuți vor fi propuși spre arestare în această seară.

„În continuarea cercetărilor desfășurate de către polițiștii brașoveni relativ la incidentul petrecut la data de 19 aprilie 2020 pe raza municipiului Săcele, jud.Brașov și în continuarea informațiilor furnizate în dimineața zilei de 20 aprilie 2020 referitoare la cele 8 persoane reținute pentru 24 de ore și întocmirea unui dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de tentativă la omor, încăierare și tulburarea ordinii și liniștii publice, instrumentat sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Brașov, vă comunicăm următoarele:
Polițiștii brașoveni au continuat cercetările într-un dosar penal disjuns, instrumentat sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de încăierare și tulburarea ordinii și liniștii publice.
Astfel, a fost probată activitatea infracțională a încă 8 persoane, acestea fiind reținute pentru 24 de ore”, a explicat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție Brașov, agent Nadia Olaru.

Toate cele 16 persoane reținute după violențele de ieri au fost introduse în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Brașov.

Preşedintele Partidei Romilor „Pro-Europa”, Nicolae Păun, a reacționat după incidentele din ultimele 72 de ore, din țară, în care au fost implicați romi. El s-a arătat indignat.

„Stimați cetățeni români de etnie romă,

Din nefericire, Sfintele Sărbători de Paști ne-au găsit în acest an într-o situație dificilă, de criză sanitară la nivel mondial. Cu toții traversăm greutăți și resimțim efectele restricțiilor, însă țin să reiterez apelul meu la respectarea legilor impuse de autorități spre binele societății noastre. Mă simt profund indignat față de manifestările violente din București, Săcele, Hunedoara sau Fetești, care au marcat comunitățile de romi în ultimele 48 de ore și condamn cu ferminate aceste ieșiri și atitudini cu totul nedemne și nejustificate.

Imaginea etniei rome are de suferit de pe urma acestor fapte lipsite de prudență, iar cei implicați în astfel de acte trebuie să suporte pedepsele stabilite prin lege. Respectarea normelor de conduită socială sunt valabile pentru fiecare dintre noi, iar legea este mai presus de orice răfuială între indivizi. Actele de violență nu trebuie în niciun fel tolerate.

Fac încă o dată apel la înțelegere, ordine și calm din partea tuturor etnicilor romi. Haideți să ne mobilizăm și să dăm dovadă de civism, să ne ajutăm unul pe celălalt și să ne respectăm în aceste momente tulburătoare cu care ne confruntăm. Este responsabilitatea noastră să ne conformăm regulilor, atât pentru a ne putea proteja, cât și pentru a conviețui armonios.
Am speranța că aceste ieșiri neconforme cu legea nu se vor mai repeta. Orice formă de violență trebuie să înceteze”, a transmis Nicolae Păun.

VEDEȚI ȘI:

BRAȘOV – Săcele. Șase rețineri după încăierarea din Gârcini / Update: Încă doi reținuți / Dosar penal pentru tentativă la omor și…


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare