Delicte

UPDATE. BRAȘOV. Control OPC la Cabana Postăvarul, după ce nu s-a găsit nimic în neregulă la Hotel Olimpic

 

Așa cum am anunțat aseară, 16 persoane cu posibilă toxiinfecție alimentară au fost transportate la Spitalul de Boli Infecțioase Brașov. După ce li s-au făcut analizele specifice, unele având nevoie de perfuzii, pacienții au fost externați. 

Vorbim de 14 sportive și doi antrenori, care fac parte din lotul național de junioare la polo și care se află în cantonament în Poiana Brașov, fetele fiind cazate la Hotel Olimpic.

Aseară, fetele au fost transportate la spital, deși unele dintre ele au început să se simtă rău în noaptea de joi spre vineri. Conform ISU Brașov, mai multe ambulanțe au fost solicitate să intervină, în jurul orelor 20.30, în Poiana Brașov, sportivele acuzând dureri abdominale, stări de greață și vărsături. Ca urmare, pentru acordarea primul ajutor au intervenit șase ambulanțe, dintre care una de transport persoane și victime multiple.

Fiind anunțat despre acest incident, Sorin Susanu, șeful Comisariatului Regional pentru Protecția Consumatorilor – Regiunea Centru Brașov, a format o echipă de control la Hotelul Olimpic. 

„Nu am găsit acolo nimic deosebit care ar fi putut să le provoace tinerelor acele stări de rău. Mai mult, din mâncarea preparată la hotel au consumat peste 100 de persoane, dar doar sportivele au acuzat respectivele simptome care ne-au dus cu gândul că ar putea fi toxiinfecție alimentară. Am luat totuși probe din alimentele folosite la prepararea mâncării, pe care le-am trimis la analize. Așteptăm rezultatul. Dar, ne-am continuat verificările în Poiana Brașov, aflând că sportivele au făcut antrenament, joi, în apropoiere de Cabana Postăvarul, de unde au băut apă de la chiuvetă, luând chiar și în termosuri”.

Ca urmare, investigația celor de la Protecția Consumatorilor i-a condus spre cealaltă unitate turistică. Astfel, a apărut o nouă suspiciune, aceea că apa potabilă de acolo nu ar fi chiar atât de… potabilă. 

„Azi am făcut alte verificări, de această dată la cabană, unde sunt cazate zeci de persoane la acest moment, inclusiv copii. Am găsit mai multe deficiențe, printre care produse expirate, neetichetate corespunzător sau depozitate în condiții improprii. Dar, ne-am concentrat atenția pe sursa de apă, motivul pentru care ne-am dus acolo. Am constatat că apa este captată dintr-un râu și depozitată în rezervoare, care nici acestea nu sunt în cea mai bună stare, prezentând chiar rugină pe alocuri. Am cerut administratorului buletin de analiză a apei folosite, dar nu ni s-a prezentat”.

Pentru că o activitate de larg consum nu poate funcționa pe principiul „merge și așa”, au fost prelevate probe din apa folosită la cabană și trimise, de asemenea, la laborator, pentru analiză. 

„Și în acest caz așteptăm rezultate, după care vom stabili dacă se impun anumite măsuri”, ne-a transmis Susanu. 

 citește și

Braşov. Toxiinfecţie alimentară la Hotel Olimpic din Poiana Braşov. 14 copii şi doi adulţi au fost afectaţi


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button