Update. BRAȘOV. Chirurgul acuzat de luare de mită, propus spre arestare preventivă / Ce a decis Tribunalul
Chirurgul de la Spitalul Clinic Județean de Urgență din Brașov care este acuzat că a cerut mită pentru o operație este propus spre arestare preventivă, în această seară, la Tribunalul Brașov (vezi AICI).
Din câte se pare, el a fost prins în flagrant, ieri, în timp ce lua 8.000 lei mită, pentru o operație. Mai înainte, ar fi primit un așa-zis avans, de 2000 lei, pentru aceeași intervenție. După flagrant, el a fost reținut pentru 24 de ore.
Inculpatul, absolvent al Facultății de Medicină din Târgu Mureș, este medic primar chirurgie cardiovasculară și chirurgie vasculară.
Update 1:
Potrivit primelor date, instanța ar fi dispus plasarea sa în arest la domiciliu, pe o perioadă de 30 de zile, dar decizia poate fi contestată.
Update 2:
Iată decizia instanței:
„03.11.2021 Ora estimata: 17:45
Complet: JDL2
Tip solutie: respinge cererea
Solutia pe scurt: În baza art 227 alin. 1 CPP respinge propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Braşov în dosar penal nr.697/P/2021 privind luarea măsurii arestării preventive faţă de inculpatul (…). În baza art 220 rap. la art 219 alin. 9 CPP dispune luarea măsurii arestului la domiciliu pe o durată de 30 zile, de la data de 3 noiembrie 2021 până la data de 2 decembrie 2021 inclusiv faţă de inculpatul (…), cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită în formă continuată prev. de art. 289 alin. 1 din Codul penal, cu aplicarea art. 35 al. 1 din Codul penal – 3 acte materiale. În baza art.227 alin 1 CPP dispune punerea în libertate a inculpatului BALOŞ SORIN, dacă nu este arestat în altă cauză şi plasarea în arest la domiciliu. În baza art. 221 alin. 1,2 Cpp pe timpul cât inculpatul BALOŞ SORIN se află în arest la domiciliu trebuie să respecte următoarele obligaţii: a)să nu părăsească imobilul din …. fără permisiunea judecătorului de drepturi şi libertăţi şi a se supune restricţiilor stabilite prin prezenta încheiere. b) să se prezinte la organele de urmărire penală sau la judecătorii de drepturi şi libertăţi ori de câte ori este chemat; c) să nu se apropie de martorii V.D.,V.I. şi A.D. şi să nu comunice cu aceştia, direct sau indirect, pe nici o cale. În baza art 229 alin 1 CPP desemnează IPJ Mureş.SIC.Biroul supravegheri judiciare ca organ de supraveghere a respectării măsurii preventive şi a obligaţiilor de către inculpat. În baza art. 221 alin. (4) Cpp, atrage atenţia inculpatului că în caz de încălcare cu rea-credinţă a măsurii sau a obligaţiilor care îi revin, măsura arestului la domiciliu se poate înlocui cu măsura arestării preventive. Atrage atenţia inculpatului asupra dispoziţiilor art. 221 alin 5 CPP în sensul că pe durata măsurii arestului la domiciliu poate părăsi imobilul unde locuieşte doar pentru prezentarea în faţa organelor judiciare, la chemarea acestora. Aduce la cunoştinţă inculpatului dispoziţiile art 218 alin 4 CPP, respectiv dreptul de a încunoştinţa personal sau de a solicita organului judiciar care a dispus măsura să încunoştinţeze un membru al familiei sale ori o altă persoană desemnată de aceasta despre luarea măsurii arestului la domiciliu, dreptul de acces la asistenţă medicală de urgenţă, dreptul de a contesta măsura şi dreptul de a solicita revocarea sau înlocuirea acestei măsuri cu o altă măsură preventivă. În baza art 221 alin 8 CPP dispune comunicarea prezentei hotărâri, care este executorie inculpatului şi instituţiilor prevăzute de lege. În baza art.275 alin. 3 C. proc. pen. cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore zile de la pronunţare. Pronunţată în Camera de consiliu, azi 3.11.2021, ora 19,00.
Document: Încheiere – măsuri preventive (faza de UP) 178/2021 03.11.2021″.
Vezi și:
BRAȘOV. Chirurg în flagrant de mită, după un mesaj pe Facebook către Marian Godină
Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.