Delicte

Un violator a fost eliberat cu condiția de a se căsători cu victima

Un violator a fost eliberat cu condiția de a se căsători cu victima.

Un tribunal din Pakistan a eliberat un bărbat condamnat pentru viol, după ce acesta a ajuns la un acord și s-a căsătorit cu victima sa, care a născut și un copil în urma agresiunii la care a fost supusă, scrie CNN.

Activiștii pentru drepturile omului sunt revoltați că această decizie ar putea duce la normalizarea violenței sexuale în Pakistan.

Dawlat Khan, în vârstă de 25 de ani, a fost condamnat, în luna mai, la închisoare pe viață de un tribunal din Buner, după ce în urmă cu doi ani a violat o femeie de 36 de ani, cu deficiențe de auz, scrie dailymail.com.
La începutul acestei săptămâni, Înalta Curte din Peshawar l-a achitat pe Dawlat Khan, după ce bărbatul s-a căsătorit în cursul acestei luni cu victima sa, în urma unui aranjament stabilit de „jirga”, un consiliu local al bătrânilor, care ia decizii pe baza Sharia, legea islamică.

„Violatorul și victima fac parte din aceeași familie. Ambele familii au ajuns la un acord cu ajutorul consiliului tradițional”, a declarat avocatul violatorului.
Comisia pentru Drepturile Omului din Pakistan a catalogat decizia tribunalului din Peshawar drept „o încălcare grosolană a legii” și o „decizie nedreaptă”.

Un violator a fost eliberat cu condiția de a se căsători cu victima. Asociația Legal Aid Society, care acordă sprijin legal oamenilor fără posibilități, afirmă că peste 60% dintre victimele violurilor își retrag plângerile, din cauza lipsei de susținere în fața sistemului judiciar defectuos al țării.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button