Delicte

Un comisar-șef de poliție a vrut să „sacrifice” permisul de conducere al soției sale și s-a ales cu dosar penal la DNA

Un comisar-șef de poliție a vrut să „sacrifice” permisul de conducere al soției sale și s-a ales cu dosar penal la DNA.

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Galați au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și luarea măsurii controlului judiciar pe o durată de 60 de zile, începând de astăzi, față de inculpatul BADEA MARIUS, ofițer de poliție, cu gradul profesional de comisar șef, în cadrul Inspectoratului General al Poliției Române (I.G.P.R.) – Direcția de Investigare a Criminalității Economice, pentru săvârșirea infracțiunilor de instigare la fals în declarații, instigare la complicitate la fals în declarații și instigare la abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit.

DNA:

În data de 06.07.2024, în jurul orei 18.00, inculpatul Badea Marius, în timp ce se deplasa pe raza municipiului Adjud la volanul autoturismului proprietate personală, ar fi fost oprit în trafic de către un echipaj de poliție rutieră, acesta fiind surprins cu aparatul radar, conducând cu o viteză de 108 km/h pe un sector de drum unde limita de viteză maximă era de 50 km/h.
În acest context, inculpatul Badea Marius, profitând de funcția pe care o deține în cadrul I.G.P.R., i-ar fi convins pe agenții constatatori să nu-i aplice sancțiunea contravențională prevăzută de lege și să nu i se suspende dreptul de conducere potrivit dispozițiilor legale.
În concret, în urma discuțiilor purtate, inculpatul Badea Marius i-ar fi determinat pe agenții de poliție să întocmească procesul verbal de contravenție pe numele soției inculpatului care se afla cu acesta în autoturism.

Pe timpul cât se află sub control judiciar, inculpatul trebuie să respecte o serie de obligații, între care:
– să nu părăsească teritoriul României decât cu încuviințarea prealabilă a organului judiciar care a dispus măsura
– să nu comunice direct sau indirect, pe nicio cale, cu persoanele menționate în ordonanța de dispunere a controlului judiciar,
– să nu dețină, să nu folosească și să nu poarte nicio categorie de arme.

Punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
2 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
vax populi
1 luna în urmă

Saracele neveste ! I-a mers o data la un prost si toti au baut apa dupa el. Boala grea efectul de turma !

Willy
1 luna în urmă

Nu! Nu cred asa ceva! Nu mai publicati minciuni! De ce aruncati cu noroi in institutia denumita Politie? Aud? Rusineee! Huoooo!

Ultima modificare a 1 luna în urmă de către Willy
Back to top button