Delicte

ULTIMA ORĂ. Fostul şef de la Protecţia Martorilor a fost trimis în judecată de DNA

 
Fostul director al Oficiului Național pentru Protecția Martorilor, chestor de poliţie Adrian-Augustin Bărăscu, a fost trimis în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), pentru următoarele infracţiuni:
– constituire a unui grup infracțional organizat, 
– obținere ilegală de fonduri, una în forma autoratului și una în forma complicității 
– deturnare de fonduri, una în forma autoratului și două în forma complicității 
– două infracțiuni de abuz în serviciu, dacă funcționarul a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, dintre care una în formă continuată, 
– abuz în serviciu, în formă continuată, 
– influențare a declarațiilor.
 
Inculpatul se află în stare de arest preventiv.
 
În acelaşi dosar au mai fost trimise în judecată zece persoane, unele aflate în arest, altele sub control judiciar sau în libertate.  
 
Este vorba despre comisarii-şefi ONPM Ion-Octavian Nanu, Felicia-Violeta Popa, Aurel Lehăduş, Dan-Cristian Puşcaş, Marcel-Daniel Gomeajă, Viorel-Marcel Croitoriu, Răzvan-Gabriel Gheorghe, Ştefan Stan, psiholog ONPM Andreea-Violeta Liţă şi Cristian Pintilescu (director adjunct al ONPM, la data faptelor).
 
Dosarul a fost trimis spre judecare Curții de Apel București, cu propunere de a se menține măsurile preventive și asigurătorii dispuse în cauză. 
 
Detalii din rechizitoriu găsiţi AICI
 
 


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.


Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Citeşte şi...
Close
Back to top button