Delicte

Trimiși în judecată de DNA Brașov, în urma unui împrumut de acum 10 ani

Patru inculpați au fost trimiși în judecată de DNA Brașov în urma unui împrumut. Cei patru vor fi judecați în stare de libertate.


Persoanele în cauză sunt acuzate de săvârșirea unor infracțiuni de „folosire sau prezentarea de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept sau reținerea pe nedrept de fonduri europene (comise în forma autoratului și a complicității)”, după cum se arată într-un comunicat remis astăzi de DNA.

Faptele ar fi fost comise acum 10 ani.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut, în esență, următoarea stare de fapt:

„În cursul anului 2012, în contextul implementării unor proiecte finanțate din fonduri nerambursabile ce vizau modernizarea unor ferme, trei dintre inculpați ar fi indus în eroare organismul finanțator cu privire la îndeplinirea condiției prevăzută în ghidul solicitantului referitoare la existența unei surse financiare stabile și suficiente.
Concret, pentru a atesta faptul că îndeplinesc condiția menționată mai sus, cei trei fermieri ar fi atașat la dosarele de finanțare extrase de cont în care erau prevăzute sume de bani care nu le-ar fi aparținut în realitate, fiind împrumutate de la cel de-al patrulea inculpat. Banii împrumutați ar fi fost restituiți de către cei fermieri în aceeași zi în care i-au primit, după eliberarea extraselor de cont”, se explică într-un comunicat.

În urma acțiunilor lor, cei trei fermieri au primit 1.677.753 lei. Cu această sumă, Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale s-a constituit parte civilă în cauză.

Au fost dispuse măsuri asigurătorii față de toți inculpații.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Covasna. Procurorul de caz a făcut propunere de a se menține măsurile asigurătorii dispuse în cauză.

Găsiți aici și alte cauze prezentate astăzi de DNA.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads


Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button