Delicte

Tânăr din județul Brașov, cercetat după ce „s-a servit” din pădure cu lemne de foc

Un tânăr din județul Brașov este cercetat după ce „s-a servit” din pădure cu lemne de foc. El s-a ales cu dosar penal. Polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Feldioara efectuează cercetări în caz. Ei au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „tăierea fără drept de arbori din fondul forestier național” și tentativă la infracțiunea de ”furt de arbori doborâţi sau rupţi de fenomene naturale ori de arbori care au fost tăiaţi ori scoşi din rădăcini…”.

S-a servit din pădure…


„În fapt, la data de 05 decembrie 2022, în jurul orei 16.00, polițiștii, împreună cu reprezentanți ai Ocolului Silvic Măieruș au organizat și desfășurat o acțiune pe linie de silvicultură, ocazie cu care au depistat un tânăr în timp ce încerca să sustragă material lemnos, specia carpen și salcâm. În continuarea cercetărilor polițiștii au stabilit faptul că tânărul în cauză, împreună cu un alt bărbat, ar fi tăiat ilegal arborii, iar ulterior i-ar fi secționat și pregătit pentru a fi transportați cu un autovehicul”, a explicat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Brașov, comisar Alina-Maria Ivan.
Cercetările continuă sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov.


Tot ieri, în intervalul orar 13.00 – 15.30, polițiștii săceleni au făcut controale pe DN 1A. Acțiunea a avut loc tot pe linie silvică. Agenții au depistat, în trafic, un bărbat în vârstă de 43 ani care transporta cu un autovehicul material lemnos, specia fag, fără să dețină documente de proveniență.
Bărbatul a fost sancționat contravențional. Materialul lemnos a fost confiscat și predat reprezentantului ocolului silvic.
Polițiștii de la IPJ Brașov vor continua astfel de acțiuni.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
1 Comentariu
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Săndel
1 an în urmă

Dar cei care au ras 650ha legat, în Iezăr-păpușa au fost prinși?

Back to top button