Delicte

Secretarul de stat (demis) acuzat că a vrut să-l îndepărteze ilegal din funcţie pe managerul CZM Braşov a scăpat de arest şi la Curtea de Apel

 

Judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Curţii de Apel Braşov a respins ieri, ca nefondată, contestaţia formulată de Direcţia Naţională Anticorupţie Braşov împotriva deciziei Tribunalului Braşov de a-l plasa sub control judiciar pe secretarul de stat (demis între timp de premierul Mihai Tudose) Ninel Cercel, care este acuzat că a încercat să-l îndepărteze din funcţie, prin şantaj, pe managerul Centrului Zonal de Marfă (CZM) Braşov.

Procurorii solicitaseră arestarea preventivă a inculpatului.

Curtea de Apel Braşov ar fi trebuit să se pronunţe astăzi, dar termenul a fost preschimbat pentru ieri, când s-a dat decizia definitivă de a păstra măsura controlului judiciar pe o durată de 60 de zile.

Printre altele, inculpatul are interdicţia să iasă din ţară fără încuviinţarea prealabilă a organului judiciar şi să comunice pe orice cale cu persoana vătămată sau cu martorii din cauză.

Inculpatul ar fi acţionat pentru îndepărtarea din funcţie a managerului CZM Braşov, astfel încât societăţi private de transport să obţină, în detrimentul CFR Marfă, contractul avut de compania de stat cu Azomureş SA.

CITIŢI ŞI:

Update. Cercetat de DNA, Ninel Cercel a fost demis de premierul Mihai Tudose

Update BRAŞOV. Secretarul de stat a scăpat de arest. DNA a făcut contestaţie

BRAŞOV. Secretar de stat reţinut de DNA sub acuzaţia de şantaj asupra unui manager CFR Marfă


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads


Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button