Delicte

S-a dat drept poliţist şi s-a ales cu dosar penal

S-a dat drept poliţist şi s-a ales cu dosar penal. Un bărbat de 37 de ani din Târgu Jiu este cercetat penal pentru infracţiuni de uzurpare de calităţi oficiale, şantaj, hărţuire şi ameninţare, după ce s-a îmbrăcat în poliţist şi a folosit un toc în care ţinea un pistol air soft şi, folosind însemnele Poliţiei, a mers în mai multe rânduri la domiciliul fostei sale concubine ameninţând-o, pentru a o convinge pe aceasta să îi returneze cadourile primite de la el şi o sumă de bani.

Din cercetări, poliţiştii au stabilit că bărbatul, la data de 17 mai a.c., s-ar fi prezentat la domiciliul fostei concubine, având asupra sa un toc şi un pistol, iar pe cap ar fi purtat o şapcă inscripţionată. Totodată, la data de 30 aprilie a.c., bărbatul s-ar fi prezentat la domiciliul femeii, purtând uniforma, fără ca acesta să aibă calitatea de funcţionar”, informează, joi, Poliţia judeţeană Gorj.

Surse judiciare au precizat pentru News.ro că gorjeanul folosea uniforma şi însemnele Poliţiei pentru a-şi intimida fosta parteneră de viaţă. El afişa în faţa femeii un pistol de tip airsoft, nesupus autorizării. Arma a fost ridicată de către poliţişti, în vederea continuării cercetărilor.

Gorjeanul a recurs la asemenea fapte încă de anul trecut. Astfel, începând cu luna august 2022, falsul poliţist a şantajat-o pe femeie, solicitându-i să îi restituie cadourile primite pe durata relaţiei, precum şi 30.000 de lei. Femeia susţine că fostul său concubin a urmărit-o atât la locuinţa sa, cât şi la locul de muncă şi a ameninţat-o cu acte de violenţă.

S-a dat drept poliţist şi s-a ales cu dosar penal. În urma sesizărilor primite, bărbatul a fost reţinut pentru 24 de ore, iar cercetările în privinţa faptelor sale continuă.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads


Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button