Delicte

Româncă înşelată cu 20.000 de dolari de un „cunoscut” pe Internet

Româncă înşelată cu 20.000 de dolari de un cunoscut pe Internet

O femeie de 43 de ani, din judeţul Caraş-Severin, a cheltuit aproape 20.000 de dolari, după ce a fost indusă în eroare de un bărbat pe care l-a cunoscut pe o reţea de socializare şi care i-a spus că este comandant de navă, promiţându-i că se va muta cu ea în România, a informat vineri Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ).

Femeia a depus o plângere penală la IPJ Caraş-Severin, pentru înşelăciune, ea relatând că timp de opt luni a fost abordată de un bărbat care a convins-o să trimită aproximativ 20.000 de dolari, în mai multe tranşe, în diferite conturi, sub pretextul ridicării unui colet care ar fi conţinut bani şi lingouri, trimis de bărbat în România sub forma unui cadou.

Specific acestei metode de înşelăciune, victimele escrocilor sunt contactate de persoane care pretind că au funcţii importante în armata americană. Odată câştigată încrederea, celor contactaţi li se promite o relaţie amoroasă. Atunci încep şi cererile de împrumuturi sau de achitare a taxelor vamale pentru ridicarea unor presupuse cadouri trimise de escroci victimelor. De regulă, conversaţiile se poartă prin intermediul unor aplicaţii criptate, ceea ce îngreunează mult atât identificarea autorilor, cât şi dovedirea faptelor acestora“, a precizat sursa citată.

Recomandările polițiștilor

Româncă înşelată cu 20.000 de dolari de un cunoscut pe Internet. Sumele de bani obţinute de la victimele credule nu sunt însuşite, de obicei, direct de către destinatarul lor final, ci trec prin diferite circuite financiare complicate. Astfel, banii sunt transferaţi de la o persoană la alta, de pe un cont pe altul, prin diverse medii financiare bancare şi nebancare, cu scopul de a se crea o mai mare aparenţă de legalitate a încasării finale, au explicat reprezentanţii IPJ Caraş-Severin.

Poliţiştii le recomandă cetăţenilor să nu trimită bani şi să nu transmită datele personale unor indivizi pe care i-au cunoscut întâmplător pe reţelele de socializare.

Totodată, afirmă poliţiştii, conversaţiile purtate pe diferite reţele de socializare nu trebuie şterse deoarece acestea pot fi folosite ca mijloace de probă în cazul unor înşelăciuni.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
4 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Barbu Gh.
1 an în urmă

Unii hominizi sunt prea proști ca să dețină bani. Unii se lasă injectați cu seruri minune, alții trimit bani la necunoscuți… Unii plătesc cu numerar, ații cu sănătatea.

Willy
Răspunde la  Barbu Gh.
1 an în urmă

Unii slugoi latra propaganda putinista pe ruble si copeici, tot ei gusta analize de coprocultura dupa care dau “diagnostice”… Din astea, putinisme, haurisme…

Barbu Gh.
Răspunde la  Willy
1 an în urmă

Deviant aurolac, tu mai miști? Sperăm că nu mult timp de acum încolo. De ce nu ți-ai băgat în vene toate dozele, boschete? Păi nu-ți mai pasă? Nu mai ești responsabil, waxere? Și marș la muncă, să nu mai salivezi… Citeşte mai mult »

Willy
Răspunde la  Barbu Gh.
1 an în urmă

Nu cumva ai beneficiat si tu de stenturile alea de la Suceava? Ca prea esti vai de capul tau de ieri incoace? Te-ai speriat? De aia halesti rahat? #hehehe

Back to top button