Delicte

Român arestat în SUA pentru o fraudă de 5 milioane de dolari

Român arestat în SUA pentru o fraudă de 5 milioane de dolari
Un român de 33 de ani a fost arestat la San Diego, pentru o fraudă de proporții, la care, potrivit FBI, ar fi conspirat cu peste 200 de complici din California și România, potrivit MSN.
Constantin “Bibi” Sandu a fost prins de agenți la Imperial Beach, un punct de trecere a frontierei spre Mexic. și a fost acuzat oficial de fraudarea a peste cinci milioane de dolari.
Potrivit unui comunicat al Departamentului de Justiție al SUA, Sandu a conspirat cu 214 conspiratori români nenumiți din California și România pentru a obține în mod fraudulos milioane de dolari în prestații de asigurări de șomaj din California.

Român arestat în SUA pentru o fraudă de 5 milioane de dolari. Acesta a fabricat documente, creând conturi și companii false și depunând cereri false la Departamentul de Dezvoltare Economică din California, care administra indemnizațiile de șomaj pentru stat.

„FBI San Diego dorește să mulțumească partenerilor noștri de aplicare a legii locali, statali și federali pentru că au abordat această problemă într-un efort unit”, a declarat agentul special responsabil Stacy Moye de la FBI San Diego.

Aceste beneficii au fost introduse cu intenția de a ajuta familiile care se luptă să rămână pe linia de plutire și au reprezentat un element esențial de salvare pentru mulți. Presupusa lăcomie a lui Sandu a deturnat acești bani pentru câștig personal. FBI și partenerii noștri vor continua să-i identifice pe cei care comit fraude legate de pandemie și să-i tragă la răspundere pentru crimele lor.”
Acum riscă 30 de ani de închisoare.

Articole asemănătoare

Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads


Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button