Delicte

Reținere la Brașov, pentru trafic de influență în legătură cu promovarea examenului auto

O persoană a fost reținută de anchetatorii din Brașov, pentru trafic de influență. Suspectul ar fi promis că-și folosește influența pentru promovarea de către alte persoane a examenului auto (proba de traseu). În cauză au avut loc două percheziții. Una dintre acestea a avut loc la domiciliul suspectului. Cealaltă percheziție a fost efectuată la sediul unei societăți comerciale. Ulterior, au avut loc audieri. După acestea, suspectul a fost reținut pentru 24 de ore. Cazul este instrumentat sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Brașov.

„Ofițeri de poliție ai Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Brașov, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Brașov, au pus în aplicare, în cursul zilei de 24.11.2022, două mandate de percheziție domiciliară pe raza județului Brașov, dintre care unul la domiciliul unui suspect, iar cel de-al doilea la sediul unei societăți comerciale, într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție.
La finalizarea activităților de percheziție, în baza mandatelor de aducere, suspecții au fost conduși la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Brașov în vederea audierii.

Cercetările sunt continuate sub coordonarea procurorului de caz sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trafic de influență în legătură cu promisiunea promovării examenului auto la proba practică de traseu.
Suspectul a fost reținut pentru o perioadă de 24 de ore în baza ordonanței de reținere emisă de către procurorul de caz”, au informat reprezentanții DGA. Suspectul reținut beneficiază de prezumția de nevinovăție.

Update:


Noi informații au fost oferite de anchetatori. Potrivit acestora, bărbatul păcălea oameni că are prieteni în diferite instituții ale statului. Astfel, le promitea că, în schimbul unor sume de bani, despre care afirma că le va da mai departe (ca mită), le poate rezolva problemele (inclusiv trecere probei practice la examenul pentru carnet auto).Articole asemănătoare

0 0 voturi
Article Rating
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comments
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button