Delicte

Profesor universitar, judecat pentru luare de mită

Profesor universitar, judecat pentru luare de mită. Cristian Florian Dincă, profesor universitar la Universitatea Politehnica din Bucureşti, a fost trimis în judecată, sub control judiciar, într-un dosar în care este acuzat că a primit mită, potrivit unui comunicat transmis de DNA.
Potrivit procurorilor, în perioada august 2020 – februarie 2023, Dincă a primit mită de la două persoane suma totală de 161.370 de lei, în legătură cu îndeplinirea unor acte ce intrau în îndatoririle sale de serviciu ca responsabil în cadrul proiectelor „Asociat-474 PED/2020”, „Hybrid Solvent”, „In-No-Plastic”, „Dezvoltarea de solvent”, „Cap soft”, derulate în cadrul Universităţii Politehnica.

„Banii respectivi reprezentau aproximativ jumătate din indemnizaţia pe care cele două persoane ar fi primit-o în contextul menţionat mai sus, în calitate de angajate în cadrul proiectelor respective”.

Cristian Florian Dincă a primit la 2 martie de la una dintre cele două persoane 6.000 de lei, „reprezentând tranşa aferentă salariului primit de aceasta în luna februarie 2023, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infracţiunii flagrante”.

Pe 3 martie, profesorul a fost reținut pentru 24 de ore, iar ulterior, judecătorii au decis plasarea lui sub control judiciar.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button