Delicte

Procuror reținut pentru fapte de corupție

Procuror reținut pentru fapte de corupție

Procurorul Sorin Lia, șeful Parchetului din Corabia, a fost reținut de colegii săi de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova, pentru comiterea unor fapte de corupție. Alături de Sorin Lia ar fi fost reținut și fostul șef al Poliției Rutiere Corabia și un om de afaceri. Cei trei sunt vizați de acuzații legate de fapte asimilate celor de corupție.

Sorin Lia este cunoscut pentru activitatea în Asociația Inițiativa pentru Justiție, pe care o conduce alături de procurorul militar Bogdan Pîrlog. În 2022 a candidat fără succes la un mandat de membru al CSM.

Surse judiciare susțin că dosarul are legătură cu anumite infracțiuni din domeniul circulației rutiere, care au fost clasate în condiții suspecte, existând suspiciuni de fapte de corupție.

În același dosar au mai fost reținut comisarul șef  Sorin Bulintis și un om de afaceri de la Adrilex SRL.

Pe numele procurorului Lia Sorin de la Parchetul Corabia există și o acțiune disciplinară, pe rolul Secției pentru Procurori din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii. Magistratul este acuzat de încălcarea prevederilor legale referitoare la incompatibilităţi şi interdicţii.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads


Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button