Delicte

Prinsă la graniță cu zeci de mii de euro

Prinsă la graniță cu zeci de mii de euro

O tânără în vârstă de 25 de ani a încercat să treacă frontiera pe la Porţile de Fier II având la ea suma de 55.100 de euro şi 2.500 de franci elveţieni, bani pe care nu i-a declarat.
O tânără, în vârstă de 25 de ani, pasageră într-un autoturism, a fost identificată, în PTF Porţile de Fier II, având asupra sa suma de 55.100 de euro şi 2.500 franci elveţieni.

Banii nedeclaraţi erau peste limita numerarului în valută şi/sau în moneda naţională stabilită prin lege, respectiv 10.000 de euro”, se arată într-un comunicat de presă, de marţi, al Poliţiei de Frontieră.

Femeia, care este cetăţean român, a fost amendată cu 3.000 de lei, iar suma de bani a fost reţinută pentru o perioadă de 30 de zile, până va face dovada obţinerii acesteia.

„E bine să ştiţi: Regulamentul (CE) 1889/2005 al Parlamentului European şi al Consililului din 25 octombrie 2005 privind controlul numerarului la intrarea sau ieşirea din/în Comunitate stabileşte obligaţia pentru orice persoană fizică care intră sau iese în/din Uniunea Europeană şi transportă numerar în valoare de 10.000 euro sau mai mult de a declara această sumă la organele competente din statul membru prin care se realizează tranzitarea spaţiului comunitar”, transmite Poliţia de Frontieră.

Prinsă la graniță cu zeci de mii de euro. Poliţiştii de frontieră au dispus, faţă de persoana în cauză, o măsură de control la frontieră, pentru o perioadă de un an de zile.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads


Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button