Delicte

Poliţişti şi specialişti ai Gărzii Forestiere Braşov, în control la o societate comercială din Reci

 

Polițiștii și reprezentanții Gărzii Forestiere Brașov au controlat, la începutul acestei luni, o societate comercială din comuna Reci, județul Covasna, unde au constatat că, în perioada martie – iulie, firma ar fi depozitat 678,77 mc. de material lemnos de esență rășinoasă, fără a deține documente de proveniență. Polițiștii au aplicat o sancțiune contravenţională de 5.000 de lei și au confiscat cei 678,77 mc. de material lemnos.
Cazul a fost dat ca exemplu de reprezentanții Inspectoratului General de Poliție cu privire la acțiunile de control efectuate în ultima lună.
IGPR a amintit și că, în 20 august, polițiștii Serviciului de Poliţie Transporturi Maritime au depistat mărfuri susceptibile a fi contrafăcute într-un container sosit din China, având ca destinatar o societate comercială din județul Braşov. A fost întocmit un dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de punere în circulație de mărfuri contrafăcute. Cele 290 de penare și 400 de ghiozdane găsite în container au o valoare de piaţă estimată la 90.000 de lei (CITIŢI ŞI: Rechizite ce ar fi trebuit să ajungă la BRAȘOV, confiscate în Portul Constanța).

 Rezultatele acțiunilor desfășurate la nivel național

În urma acțiunilor derulate de polițiștii de la Transporturi, în ultima lună, au fost salvate 18 persoane care intenționau să se sinucidă pe calea ferată și au fost întocmite 133 de dosare penale, 81 de persoane fiind surprinse în flagrant delict.

„În perioada 15 august – 15 septembrie a.c., polițiștii de la transporturi au acționat în 195 de obiective (gări, aerogări, obiective economice, rute feroviare și navale) pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale și siguranța transporturilor aeriene, navale și feroviare. Astfel, polițiștii au desfășurat 1.886 de activități de patrulare în stații de cale ferată și au menținut ordinea și siguranța publică în 4.386 de trenuri de călători. Activitățile au avut ca rezultat depistarea a 40 de persoane urmărite național sau internațional, a 58 de minori lipsiți de supraveghere, care au fost predați familiilor sau au fost internați în centrele de plasament și a 31 de persoane cu afecțiuni psihice, ce au fost internate în unități spitalicești”, se arată în comunicatul IGPR.

Alte 39 de acțiuni s-au desfășurat pentru sancționarea comerțului ilegal, prevenirea migrației ilegale, a contrabandei, a furturilor și pentru combaterea ilegalităților în domeniul taximetriei. Pe aceste linii, polițiștii au aplicat 1.602 sancțiuni contravenționale în valoare de 645.235 de lei și au confiscat bunuri de 919.369 de lei. În dosarele penale instrumentate, s-a reușit, până în prezent, recuperarea unui prejudiciu în valoare de aproximativ 104.000 de lei.
De asemenea, 373 de persoane sunt cercetate în 133 de dosare penale întocmite.

Totodată, polițiștii au reținut 10 persoane și au indisponibilizat bunuri de peste 659.000 de lei (12.100 țigarete, marfă contrafăcută în valoare de 101.510 lei, 2.600 mc. material lemnos, 400 de kg. de floarea soarelui, peste 1.000 de litri de motorină, peste 100 de kg. de pește).

În plus, polițiști din cadrul Secțiilor Regionale de Poliție Transporturi au constatat 98 de infracțiuni la Legea 107/1996 – Legea Apelor și la Legea 191/2003 privind infracțiuni la regimul transporturilor navale, fiind aplicate 145 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 107.860 de lei, în cadrul acțiunii „Safe Waters 2019”.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare