Delicte

Polițiști anchetați pentru luare de mită

Polițiști anchetați pentru luare de mită.

Opt polițiști din Huși și un agent de la Poliția de Frontieră au fost reținuți fiind acuzați de luare de mită, conform Vremea Nouă.

Ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA), sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vaslui, au efectuat marţi, 28 noiembrie, percheziţii domiciliare în 16 locaţii de pe raza municipiului Huşi, dintre care una la sediul unei instituţii publice.

La percheziţii au participat ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul DGA – serviciile anticorupţie din judeţele Vaslui, Galaţi, Brăila, Vrancea, Buzău, Ialomiţa, Bacău şi Neamţ, Cauza penală vizează infracţiuni de luare de mită, care ar fi fost comise de către poliţişti şi poliţişti de frontieră.

Din probatoriul administrat în cauză a rezultat că, începând cu luna iunie 2023 şi până în prezent, poliţişti din cadrul IPJ Vaslui – Poliţia municipiului Huşi şi din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Vaslui, ce îşi desfăşoară activitatea pe raza municipiului Huşi, având atribuţii pe linie rutieră, au pretins şi primit de la conducători auto, în mod repetat, sume de bani cuprinse între 100 de lei şi 1.500 de lei, pentru a nu-i sancţiona contravenţional.
Faptele penale au fost iniţial sesizate printr-un apel efectuat la Call-center anticorupţie – 0800.806.806”
, precizează un comunicat de presă transmis de DGA.

Cei opt polițiști și agentul de la Poliția de Frontieră puneau doi complici să circule foarte încet pe un drum european într-o zonă cu linie continuă, forțând șoferii fără răbdare să îi depășească, potrivit Vremea Nouă. După depășirea mașinilor „capcană”, șoferii erau opriți de polițiști și cereau mită pentru a nu le reține pe loc carnetul de conducere.

Potrivit publicației locale, un ucrainean forțat în acest fel să dea șpagă polițiștilor a sunat la telefonul verde Anticorupție.

DGA a pus marți în executare 11 mandate de aducere pentru 11 suspecţi, dintre care opt agenţi de poliţie din cadrul IPJ Vaslui – Poliţia municipiului Huşi, un agent de poliţie din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Vaslui şi două persoane fără calitate specială.

Grupul de polițiști corupți a fost monitorizat timp de câteva luni și supravegheat audio și video după ce ucraineanul a sunat la telefonul verde Anticorupție.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare